Ελλάδα

Αλλάζει ο νόμος για τα παιδιά χωρισμένων γονιών

Αλλάζει ο νόμος για τα παιδιά χωρισμένων γονιών
Χωρισμένοι γονείς: Και οι δύο γονείς θα παίρνουν πλέον, την επιμέλεια των παιδιών μετά από χωρισμό. Αναλυτικά όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 Το θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών χωρισμένων γονιών έθεσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιάρας μιλώντας στο ACTION24 τόνισε πως “η μη τήρηση δικαστικών αποφάσεων που αφορούν την επικοινωνία μεταξύ παιδιών και γονέων, σε περιπτώσεις διαζυγίου, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα” ενώ γνωστοποίησε πως η επιτροπή αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου, που συστήθηκε από τον ίδιο, θα παρουσιάσει αποτελέσματα από το φθινόπωρο.

“Τα παιδιά δεν μπορούν να εργαλειοποιούνται” σημείωσε και συνέχισε:

«Είχα αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, που κατά την περίοδο του κορωνοϊού κορυφώθηκε, με το ζήτημα της επικοινωνίας των παιδιών που είναι παιδιά χωρισμένων γονέων. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης έγινα κοινωνός ενός γενικότερου προβληματισμού και δραματικών περιστατικών που αφορούσαν γονείς, κυρίως πατεράδες, αλλά και ηλικιωμένων γιαγιάδων και παππούδων, που δεν μπορούσαν να δουν τα εγγόνια τους.

Δυστυχώς τα παιδιά, σε πολλές περιπτώσεις εργαλειοποιούνται στη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ των γονέων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η γονική αποξένωση και πολλοί άνθρωποι να υποφέρουν ζώντας μακριά από τα παιδιά του και μην έχοντας τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να συστήσουμε μια επιτροπή αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου. Έγινε στις αρχές Μαρτίου, όμως λόγω του κορωνοϊού η επιτροπή δεν πρόλαβε να εργαστεί με το ρυθμό που προβλέπονταν, προκειμένου να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα που αφορούν στη νομοθέτηση της αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου. Θέλω να πιστεύω στις αρχές του φθινοπώρου. Σε κάθε περίπτωση, ο γνώμονας με τον οποίο θα κινηθούμε, είναι το συμφέρον του παιδιού».

Υπογράμμισε δε πως η επιτροπή δεν θέλει να μπει στη διαμάχη των γονέων. “Εμείς, θέλουμε να νομοθετήσουμε γνωρίζοντας όλα τα προβλήματα, με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι η μη τήρηση των δικαστικών αποφάσεων. Και δυστυχώς, εκεί δημιουργείται η εστία του πολλαπλασιασμού όλων των προβλημάτων. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για την καλύτερη δυνατή νομοθέτηση” κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο ζήτημα ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αναφερθεί και τις προηγούμενες ημέρες.

Τότε, ο κ. Τσιάρας απαντώντας σε παρέμβαση του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος έθεσε το θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών χωρισμένων γονιών, σημείωσε ότι από τον περασμένο Μάρτιο έχει συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή που επεξεργάζεται αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο. Μάλιστα, είχε παρατηρήσει ότι “όλες οι επιστημονικές αναλύσεις διεθνώς, δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο γονέων, καταφέρνουν να επιβιώνουν καλύτερα, να προσαρμόζονται καλύτερα στις συνθήκες και τις δυσκολίες της ζωής, να καταφέρνουν περισσότερα πράγματα. Χρέος της Πολιτείας είναι να νομοθετήσει σε αυτή την κατεύθυνση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments