Θέσεις Εργασίας

Επικουρικό προσωπικό: Από σήμερα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού

Επικουρικό προσωπικό: Από σήμερα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού
Επικουρικό προσωπικό: Από σήμερα Τρίτη μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού στην πλατφόρμα loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας loipoepikouriko.moh.gov.gr για τις προσλήψεις επικουρικού υγειονομικού προσωπικού πλην ιατρών, όπως ανακοινώθηκε με κοινή υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια.

Η εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.gr θα είναι ανοιχτή για την κατάθεση αιτήσεων από την Τρίτη 30/6/2020 στις 13:00 έως και την Πέμπτη 9/7/2020 στις 24:00. Διευκρινίζεται ότι δεν θα είναι επιλέξιμες όλες οι ειδικότητες για όλες τις θέσεις αλλά μόνο για τις θέσεις που έχουν πρόωρα εξαντληθεί από υποψηφίους.

Στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας στο σημείο ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ θα βρείτε τις Οδηγίες και άλλα χρήσιμα αρχεία, όπως το αρχείο με τίτλο «ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΘΕΣΕΩΝ – ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020», το οποίο περιέχει τις θέσεις και τις ειδικότητες ανά ΥΠΕ που έχουν εξαντληθεί από υποψήφιους και είναι επιλέξιμες

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στο loipoepikouriko.moh.gov.gr μετά την απαραίτητη έκδοση της σχετικής προκήρυξης, η οποία θα ορίζει ουσιαστικά μόνο τις προθεσμίες υποβολή αιτήσεων, αφού πλην των αλλαγών στο άρθρο 1, ισχύουν όσα ορίζει για τη διαδικασία η ΚΥΑ του Φεβρουαρίου.

Η ΚΥΑ, που αποτελεί τροποποίηση της αντίστοιχης πράξης του Φεβρουαρίου, καθορίζει τη διαδικασία της πρόσληψης, αλλά και της κατάρτισης και τήρησης ηλεκτρονικών καταλόγων, της υποβολής αιτήσεων και ελέγχου δικαιολογητικών, των κριτηρίων, της μοριοδότησης και των προσόντων κατά κλάδο και ειδικότητα».

Θέσεις κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου μπορούν οι άνεργοι άνω των 18 ετών να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για να διεκδικήσουν μία από τις 36.500 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης με 8μηνη διάρκεια. Η προκήρυξη αυτή γίνεται στο πλαίσιο της δράσης προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, για 36.500 άτομα σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων», σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. svg%3E

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων, με έμφαση, κυρίως, σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, στις 11:00 π.μ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments