Πολιτική

Ραγκούσης διαδηλώσεις: Αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον νόμο της ΝΔ

Ραγκούσης διαδηλώσεις: Αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον νόμο της ΝΔ
Ραγκούσης διαδηλώσεις: Μεγάλες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στον νόμο για τα συλλαλητήρια που προτείνει η κυβέρνηση. «Προσπάθεια να φιμώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της» λένε στην Κουμουνδούρου.
Ραγκούσης διαδηλώσεις: Μεγάλες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στον νόμο για τα συλλαλητήρια που προτείνει η κυβέρνηση. «Προσπάθεια να φιμώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της» λένε στην Κουμουνδούρου.

Αντιδράσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει προκαλέσει το σχέδιο νόμου για τις διαδηλώσεις που εισηγείται η κυβέρνηση. Με σκληρή γλώσσα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης τοποθετήθηκε για το θέμα κάνοντας λόγο για χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που παραβιάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Στο ίδιο μήκος κύματος το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης των αντιδράσεων από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Μετά από 46 χρόνια Δημοκρατίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται η πρώτη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης που αποπειράται να περιορίσει και να καταργήσει το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συμμετέχουν ελευθέρα σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις», ανέφερε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Εισηγείται έναν νόμο που είναι προδήλως αδύνατον να εφαρμοστεί»

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση «εισηγείται έναν νόμο που ουσιαστικά είναι αντιγραφή του νόμου της Χούντας το 1971». «Εισηγείται έναν νόμο που είναι προδήλως αδύνατον να εφαρμοστεί και ο οποίος καθημερινά θα γελοιοποιεί τους εμπνευστές του. Δηλαδή τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη», πρόσθεσε ο βουλευτής της Κουμουνδούρου.

«Με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται σε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, που έχουν κερδηθεί με τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας, σε μια προσπάθεια να φιμώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της» αναφέρει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Πολιτικές, που όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία ή την υποααπασχόληση και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην εξαθλίωση.

«Η κυβέρνηση καθιερώνει ιδιώνυμο»

«Με ένα νομοσχέδιο που αποτελεί ουσιαστικά αντιγραφή αντίστοιχου χουντικού νόμου του 1971, η κυβέρνηση δίνει στην αστυνομία την εξουσία και την αρμοδιότητα να κρίνει ποιες συγκεντρώσεις επιτρέπονται και ποιες όχι, να διαλύει όποιες συγκεντρώσεις κρίνει κατά το δοκούν, καθώς και να επιβάλλει αλλαγές στον τόπο συγκέντρωσης και τη διαδρομή μιας διαδήλωσης. Όμως δυστυχώς δεν αρκείται σε αυτά. Προχωράει ακόμα περισσότερο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, καθιερώνοντας “ιδιώνυμο” για την παρουσία σε διαδηλώσεις που δεν έχουν πάρει έγκριση ή δεν έχουν “συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις” των αστυνομικών, τιμωρώντας τους διαδηλωτές με ποινή φυλάκισης ενός έτους!» τονίζει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία θα σταθεί εμπόδιο στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης»

«Συγχρόνως, προβλέπει την ευθύνη των διοργανωτών μιας κινητοποίησης (ποινική και αστική) για οτιδήποτε συμβεί σε αυτή, εάν δεν μπορέσουν να αποδείξουν ότι την προφύλαξαν επαρκώς. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι συνδικάτων ή κινημάτων που διοργανώνουν μια κινητοποίηση θα είναι έρμαια οποιασδήποτε ομάδας επιθυμεί να προκαλέσει επεισόδια (είτε αυθόρμητα, είτε κατευθυνόμενα…) και αν δεν πείσουν για τις επιδόσεις τους στην καταστολή (!) θα είναι υπαίτιοι για οποιαδήποτε φθορά, βλάβη ή τραυματισμό! Ο κόσμος της εργασίας και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψουν να γυρίσουμε στις μαύρες εποχές του κράτους – χωροφύλακα. Η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία θα σταθεί εμπόδιο στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και θα υπερασπιστεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες. Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Να αποσυρθεί τώρα το χουντικής κοπής νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις» καταλήγει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments