Αθλητισμός

Νικόλας Ιωάννου Νότιγχαμ: Θέλει ένα εκατομμύριο ευρώ ο ΑΠΟΕΛ

Νικόλας Ιωάννου Νότιγχαμ: Θέλει ένα εκατομμύριο ευρώ ο ΑΠΟΕΛ
Νικόλας Ιωάννου Νότιγχαμ: Οικονομική διαφορά υπάρχει ανάμεσα στα "θέλω" του ΑΠΟΕΛ και στα χρήματα που προσφέρει η Αγγλική ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν εντυπωσιάσει με την απόδοση τους στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Ένας από αυτούς είναι χωρίς αμφιβολία ο Νικόλας Ιωάννου. Πρόκειται για τον στόπερ του ΑΠΟΕΛ που έχει τραβήξει πάνω του πολλά βλέμματα. Μάλιστα, το όνομα του έχει παίξει και για Ελληνικές ομάδες. Πριν λίγο καιρό η ΑΕΚ εξέτασε την περίπτωση του, αλλά ο παίκτης κρίθηκε ακριβός. Διακριτικά την περίπτωση του κοιτάζουν και άλλες Ελληνικές κορυφαίες ομάδες.

Ωστόσο το ενδιαφέρον για τον Ιωάννου δεν περιορίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο παίκτη έχει πέραση και στην Αγγλία. Το όνομα του διεθνούς Κύπριου αμυντικού έχει έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες για Νότιγχαμ και Ολυμπιακό, από ρεπορτάζ στη Μεγαλόνησο αλλά και στην Αγγλία. Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα “protathlima.com”, ο ΑΠΟΕΛ αξιώνει κοντά στο 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του αρχηγού του και για την ώρα υπάρχει διαφορά με τη Φόρεστ.

Ποιος είναι ο Νικόλας Ιωάννου

Ο Ιωάννου εντάχθηκε στην ακαδημία νέων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ηλικία των 11 ετών. Έπαιξε στο τουρνουά Μάρβελντ με την ομάδα U15 τον Ιούνιο του 2010, που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία. Ακολούθησε η συμμετοχή του στο Manchester United Premier Cup. Η επίδοσή του του απέφερε μία διετής υποτροφία τον Ιούνιο του 2012. Επίσης, είχε αναφερθεί πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν διστακτική να του δώσει πλήρες συμβόλαιο. Έκανε το ντεμπούτο του στο Ολντ Τράφορντ εναντίον της Τσάρλτον Αθλέτικ στο FA Youth Cup σε ηλικία 16 ετών. Ενώ έπαιζε στο Milk Cup, τραυματίστηκε, κάτι που τον οδήγησε εκτός δράσης για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν 2012-2013. Στον τελευταίο του αγώνα με την εφεδρική ομάδα, ήταν ο αρχηγός της ομάδας ενάντια στη Τότεναμ Χότσπερ. Αγωνίστηκε επίσης σε τρεις αγώνες του ΟΥΕΦΑ Γιουθ Λιγκ 2013-14 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτετν U19.

φού αποδεσμεύτηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το ΑΠΟΕΛ στις 24 Απριλίου 2014. Με την ένταξή του στην ομάδα, ο Ιωάννου δήλωσε: «Ο κύριος στόχος μου είναι να κερδίσω τρόπαια, αλλά προφανώς πρέπει να αρχίσω να παίζω. Το ΑΠΟΕΛ παίζει σε μεγάλες διοργανώσεις – το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ – οπότε ελπίζω να παίξω σε μερικούς αγώνες.» Πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του ενάντια στη φινλανδική ΧΓΚ Ελσίνκι στις 30 Ιουλίου 2014, στην ισοπαλία με 2-2 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ 2014-15. Στις 5 Νοεμβρίου 2014, σε ηλικία 18 ετών, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, παίζοντας και στα 90 λεπτά στην ήττα του ΑΠΟΕΛ με 0-1 εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ ντε Πρενς. Στην πρώτη του σεζόν στο ΑΠΟΕΛ, ο Ιωάννου εμφανίστηκε μόνο σε επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά κατάφερε να κερδίσει το νταμπλ, καθώς η ομάδα του κέρδισε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο. Στις 3 Ιουνίου 2016, ο Ιωάννου υπέγραψε τριετή επέκταση συμβολαίου μέχρι τις 31 Μαΐου 2019, αλλά λίγους μήνες αργότερα, στις 13 Μαρτίου 2017, υπέγραψε επιπρόσθετη διετή επέκταση συμβολαίου με με το ΑΠΟΕΛ μέχρι τις 31 Μαΐου 2021. Μετά την επιτυχημένη του σεζόν 2016-17 με το ΑΠΟΕΛ, ο Ιωάννου έλαβε το βραβείο «Νέος Παίκτης της Χρονιάς» από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments