Αθλητισμός

Σφαιρόπουλος Μακάμπι: Κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές

Σφαιρόπουλος Μακάμπι: Κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές
Σφαιρόπουλος Μακάμπι: Ο Έλληνας κόουτς έχει αγαπηθεί σαν θεός στο Ισραήλ, αλλά η οικονομική ζημιά λόγω κορωνοϊού έχει δυσκολέψει τα πράγματα για τη νέα σεζόν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι μια από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες όλων των τελευταίων χρόνων για τους οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ που είναι γνωστοί για το πάθος τους για την ομάδα τους. Ο Έλληνας κόουτς σίγουρα χαίρεται για αυτή την αγάπη, αλλά δεν παύει να λειτουργεί ως επαγγελματίας προπονητής και να ζητάει τις καλύτερες συνθήκες για τον ίδιο, τους παίκτες του και την ομάδα συνολικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Έλληνας τεχνικός εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν στους ιθύνοντες της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με το «Sport5», ο Έλληνας κόουτς συναντήθηκε με τη διοίκηση της «ομάδας του λαού» και μετέφερε την ανησυχία του, καθώς ακόμη δεν γνωρίζει το ύψος του μπάτζετ που θα έχει διαθέσιμο για το χτίσιμο του «ρόστερ» της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού έφερε μεγάλη οικονομική «ζημιά» στη Μακάμπι, καθώς ακόμη παραμένει άγνωστο εάν την επόμενη σεζόν θα επιτρέπεται η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα. Από τη στιγμή που το 40 με 50% του μπάτζετ της ομάδας προέρχεται από τα εισιτήρια διαρκείας, μπορούμε όλοι να συμπεράνουμε ότι η ισραηλινή ομάδα είναι σε ένα τεντωμένο σκοινί. Από εκεί και πέρα, η «ομάδα του λαού» περιμένει να μάθει και το ύψος της ενίσχυσης που θα έχει από το κράτος, το οποίο κάθε χρόνο επιχορηγεί τους επαγγελματικούς συλλόγους στο Ισραήλ.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (γενν. στις 21 Μαρτίου 1967, Θεσσαλονίκη) είναι Έλληνας προπονητής καλαθοσφαίρισης. Από τις 18 Νοεμβρίου 2018, είναι προπονητής της ισραηλινής Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Υπήρξε βοηθός προπονητή, αλλά και προπονητής σε ομάδες της Α1 κατηγορίας Ελλάδας, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ως βοηθός στην ελληνική εθνική Ανδρών. Ως βοηθός προπονητή έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ, το 1999, ένα Πρωτάθλημα Ρωσίας το 2012, μία VTB Λίγκα το 2012 και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009. Ως πρώτος προπονητής έχει κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα Ελλάδος με τον Ολυμπιακό, το 2015 και το 2016 και ένα Πρωτάθλημα Ισραήλ το 2019 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κατέχει πτυχίο από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments