Διεθνή

Βρετανία άνοιγμα συνόρων: Υποχρεωτική καραντίνα για όσους Έλληνες ταξιδέψουν εκεί

Βρετανία άνοιγμα συνόρων: Υποχρεωτική καραντίνα για όσους Έλληνες ταξιδέψουν εκεί
Βρετανία άνοιγμα συνόρων: Στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας θα είναι η Ελλάδα. Έτσι όσοι πολίτες ταξιδέψουν από τη χώρα μας εκεί θα μπουν σε 14ήμερη καραντίνα.

Στην αντεπίθεση περνά η Βρετανία, η οποία φαίνεται πως θα εντάξει την Ελλάδα στην “κόκκινη λίστα”. Όπως παραδέχτηκε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, τσαντίστηκαν που η Αθήνα αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της για τους Βρετανούς και τώρα “απαντούν” με το ίδιο “νόμισμα”.  Έτσι, οι Έλληνες που θα ταξιδέψουν στη Γηραιά Αλβιώνα θα μπουν αναγκαστικά σε 14ημερη καραντίνα.

Η επίσημη λίστα με τις χώρες που θα έχουν ελευθέρας στη Βρετανία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες ώρες, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως η Ελλάδα θα απουσιάζει από αυτή όπως και οι ΗΠΑ.

Η απόφαση για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατανοητή αφού ο φονικός συνεχίζει να δηλώνει “παρών” στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Για τη χώρα μας όμως, που οι αριθμοί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι εντυπωσιακά χαμηλοί, δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Ή μάλλον υπάρχει. Η Βρετανοί φέρεται να είναι τσαντισμένοι που οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σύνορα της χώρας μας με τη Βρετανία έως τις 15 Ιουλίου. Έτσι τώρα οι Βρετανοί απαντούν με τον δικό τους τρόπο. Οι Έλληνες λοιπόν, που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στη Βρετανία ή πολίτες της Βρετανίας που θα βρεθούν στην Ελλάδα, θα υποχρεούνται σε 14 μέρες καραντίνας.

Μάλιστα, η πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το βρετανικό πρακτορείο Press Association πως ΗΠΑ και Ελλάδα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των εξαιρέσεων, επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη: από τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς. “Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία“, είπε μιλώντας στο Radio 4 του BBC  και παραδέχτηκε ότι “η Ελλάδα δεν θα προστεθεί στον κατάλογο αυτών των χωρών εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο”.

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου. Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας» συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Γκραντ Σαπς. Επίσης είπε ότι στις εξαιρέσεις δεν θα είναι ούτε οι ΗΠΑ. “Οι επιβάτες που φθάνουν στην Αγγλία από τις ΗΠΑ δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας”, ανέφερε ενώ  όταν ρωτήθηκε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι στην «κόκκινη λίστα» των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας, ο Σαπς δήλωσε: «Φοβάμαι πως ναι». «Οι ΗΠΑ από πολύ νωρίς απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει σε ισχύ μια αμοιβαία ρύθμιση», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments