Ελλάδα

Κορωνοϊός Ξάνθη: Αρνητικά βγήκαν τα τεστ της ομάδας

Κορωνοϊός Ξάνθη: Αρνητικά βγήκαν τα τεστ της ομάδας
Κορωνοϊός Ξάνθη: Βγήκαν τα αποτελέσματα των νέων τεστ για τον κορωνοϊό στα οποία υποβλήθηκε η αποστολή της Ξάνθης το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουλίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Αρνητικό είναι το αποτέλεσμα των νέων τεστ που έγιναν στην αποστολή της Ξάνθης, το βράδυ της Παρασκευής, ενώ την Κυριακή 5 Ιουλίου θα γίνει επαναληπτικός έλεγχος.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έκανε τον απαραίτητο έλεγχο στα τεστ και ευτυχώς τα αποτελέσματα για τον κορονοϊό στα οποία υποβλήθηκε η αποστολή της Ξάνθης το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουλίου βγήκαν όλα αρνητικά.

Βέβαια, με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Ξάνθη διευκρινίζει πως το μέλος της ομάδας που βρέθηκε θετικό στο τεστ για τον κορωνοϊό, δεν ταξίδεψε με την αποστολή της ομάδας στη Λαμία και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η ανακοίνωση της ακριτικής ομάδας αναφέρει το εξής:

«Ο ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε άτομο που είναι εκτός αποστολής. Ήδη τα μέλη της ομάδας που απαρτίζουν την αποστολή, υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο διεξαγωγής του αγώνα».

Αναβλήθηκε ο αγώνας Λαμία – Ξάνθη

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης Λαμία – Ξάνθη, που επρόκειτο να διεξαχθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ. Αιτία είναι η ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού στην αποστολή της ακριτικής ομάδας, η οποία έχει καταλύσει σε περιοχή της Μαγνησίας ενόψει του παιχνιδιού.

Η συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 19:30, υπό την προϋπόθεση ότι οι έλεγχοι θα δώσουν αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης.

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ξάνθη λόγω κορωνοϊού

Παρατείνεται η ισχύς οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή της ΠΕ Ξάνθης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου» ισχύουν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.
  • Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα Επιπλέον, απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων. Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά ημέρες, από την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 06:00 έως και την 06:00 ώρα την Παρασκευή 10 Ιουλίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments