Ελλάδα

Κρήτη κορωνοϊός: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο τουρίστρια από τη Ρουμανία, θετική στον ιό

Κρήτη κορωνοϊός: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο τουρίστρια από τη Ρουμανία, θετική στον ιό
Κρήτη κορωνοϊός: Η γυναίκα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα, ενώ βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση στο δωμάτιο της σε ξενοδοχείου του νησιού.

Η τουρίστρια από τη Ρουμανία, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση στο δωμάτιο της σε ξενοδοχείο στον Ανισαρά Χερσονήσου. Η γυναίκα σύμφωνα με το ekriti.gr. είναι ασυμπτωματική, ενώ όλοι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να τηρηθεί το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων.

Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε ετοιμότητα για την παραλαβή της ασθενούς και την μεταφορά της στο ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου

Σε δηλώσεις του στο ekriti. gr ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να εντοπιστούν κρούσματα στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας, τον Δήμο Χερσονήσου, όπου φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες, ωστόσο βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς, και η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

Ο κ. Σέγκος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής όλων των πρωτοκόλλων, αλλά και των προσωπικών κανόνων υγιεινής και προστασίας, και δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες που επέφερε ο κορωνοϊός, η σεζόν θα κυλήσει ομαλά. “Χθες το βράδυ οι δρόμοι στη Χερσόνησο είχαν πολύ κόσμο, τα καταστήματα που άνοιξαν είχαν μεγάλες πληρότητες, και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα”, τόνισε ο δήμαρχος.

Πρώτο κρούσμα στη Ραφήνα

Ανησυχία επικρατεί στη Ραφήνα, καθώς το βράδυ της Παρασκευής εντοπίστηκε θετικός στον ιό ασθενής που εισήχθη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Άμεσα μεταφέρθηκε σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα μετά τους απαιτούμενους ελέγχους που του έγιναν. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων ήταν η εξής: 1 στις Σέρρες, 1 στην Κοζάνη, 7 στην Ξάνθη, 3 στη Λάρισα, 1 στον Έβρο, 1 στην Πιερία, 1 στην Κάρπαθο και 13 εισαγόμενα.

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα του, επιβεβαιώνει πως ο ασθενής, κάτοικος Ραφήνας, εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου. Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments