Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα μετά από 3 μήνες – Ανοίγουν ξανά εστιατόρια, κομμωτήρια, παμπ

Βρετανία κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα μετά από 3 μήνες – Ανοίγουν ξανά εστιατόρια, κομμωτήρια, παμπ
Βρετανία κορωνοϊός: Περιορισμένος ο αριθμός των πελατών, υπό όρους και κανόνες ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Ο ιός που έχει σκοτώσει 44.000 ανθρώπους στη χώρα. Ωστόσο, μία νέα “εποχή” ξεκινά για τη Βρετανία, αφού από χθες 4 Ιουλίου επαναλειτούργησαν τα κομμωτήρια, οι παμπ, τα ξενοδοχεία.  Οι Βρετανοί μετά από τουλάχιστον 3 μήνες επιτρέπεται πλέον να βγουν έξω να για ένα ποτό ή για ένα γεύμα, ή ακόμη να πάνε στο κομμωτήριο, κάτι που δεν είχαν τη δυνατότητα να πράξουν την περίοδο του lockdown. Στο πλαίσιο λοιπόν της χαλάρωσης των μέτρων απαγόρευσης, οι Βρετανοί θα μπορούν να απολαύσουν ξανά ελευθερίες που στερήθηκαν για πάνω από τρεις μήνες.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να διατηρούν κοινωνικές αποστάσεις για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις και να μην ριψοκινδέψουν ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Το μήνυμά του στον λαό; «Μην τα τινάξουμε τώρα στον αέρα, παιδιά».

Αρκετοί  πιστεύουν ότι η χαλάρωση των μέτρων στο Λονδίνο γίνεται πολύ γρήγορα

Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν υιοθετήσει τα δικά τους ξεχωριστά χρονοδιαγράμματα αποκλιμάκωσης των μέτρων. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες «να απολαύσουν το καλοκαίρι με σύνεση» και να μην αναιρεθεί η πρόοδος που σημειώθηκε για την εξουδετέρωση της πανδημίας. Είπε ότι οι εργαζόμενοι σε παμπ, εστιατόρια, κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις κατέβαλαν μια ηρωική προσπάθεια να προετοιμαστούν για να ανοίξουν ξανά.

«Η επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων, τα προς το ζην εκείνων που βασίζονται σε αυτές και τελικά η οικονομική υγεία ολόκληρης της χώρας εξαρτάται από τον καθένα από εμάς να ενεργούμε υπεύθυνα», είπε ο Τζόνσον. «Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε». Η αστυνομία τόνισε ότι «είναι απολύτως προετοιμασμένη» για το άνοιγμα των παμπ. Η JD Wetherspoon, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες, δήλωσε ότι επένδυσε 11 εκατομμύρια λίρες σε μέτρα ασφαλείας.

Περιορισμένος ο αριθμός των πελατών – Το σερβίρισμα θα γίνεται στο τραπέζι και δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να στέκεται στο μπαρ

Οι θαμώνες θα πρέπει επίσης να δίνουν τα στοιχεία τους για να επιτρέψουν σε ανιχνευτές να τους αναγνωρίσουν αν κάποιος αργότερα διαγνωσθεί θετικός σε κορωνοϊό. Οι περισσότερες παμπ στην Αγγλία θα ανοίξουν τη συνήθη ώρα, 8 το πρωί τοπική ώρα Σαββάτου. Δεν θα παίρνουν κρατήσεις, αλλά σε ώρες αιχμής οι αριθμοί θα ελέγχονταν από το προσωπικό.

Οι πελάτες να συμπεριφέρονται «υπεύθυνα»

Σε κοινή τους ανακοίνωση, εκπρόσωποι παμπ, ξενοδοχείων και αστυνομίας κάλεσαν τους πελάτες να συμπεριφέρονται «υπεύθυνα» και να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να «ανοίξουν ξανά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο επικεφαλής των αγγλικών ιατρικών υπηρεσιών, Κρις Γουίτι υποστήριξε ότι η χαλάρωση των μέτρων είναι ένα «στενό μονοπάτι». «Δεν υπάρχει τέλεια χρονική στιγμή ή τέλειος τρόπος να το κάνουμε», παραδέχτηκε, προειδοποιώντας ότι ο ιός θα εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αστυνομία αναμένει κίνηση ανάλογη με εκείνη που παρατηρείται την Πρωτοχρονιά δήλωσε ο Τιμ Κλαρκ της Μητροπολιτικής Ομοσπονδίας Αστυνομικώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, για την αστυνομία αυτό μπορεί να είναι «τα πάντα εκτός από ένα “Σούπερ Σάββατο”».

Νοσοκομεία, που βγαίνουν από την κορύφωση της πανδημίας, φοβούνται αυξημένη πίεση.

«Πριν από την Covid-19, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, τα επείγοντα περιστατικά μερικές φορές έμοιαζαν με τσίρκο γεμάτο με μεθυσμένους κλόουν», δήλωσε ο Μπράιαν Μπουθ, επικεφαλής της Αστυνομικής Ένωσης του Γιορκσάιρ. «Δεν χρειάζεται να το ξαναβιώσουμε». Θα περάσουν τόσοι πολλοί Άγγλοι το κατώφλι της αγαπημένης τους παμπ; Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov για το Sky News, το 70% των ερωτηθέντων δεν αισθάνεται άνετα να πάει στην παμπ ή στον κινηματογράφο, και το 60% στην ιδέα να επισκεφτεί ένα εστιατόριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments