Ελλάδα

Απών ο Τσιόδρας από τη σημερινή σύσκεψη για τον κορωνοιό υπό τον Μητσοτάκη – Τι συμβαίνει

Απών ο Τσιόδρας από τη σημερινή σύσκεψη για τον κορωνοιό υπό τον Μητσοτάκη – Τι συμβαίνει
Απορίες προκάλεσε η απουσία του ονόματος του Σωτήρη Τσιόδρα από τη λίστα όσων θα πάρουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊο.

Μόλις ο κορωνοϊός ήρθε στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνώρισαν τον Σωτήρη Τσιόδρα. Αρχικά έβγαινε κάποιες φορές σε ζωντανή μετάδοση στο πλευρό του Βασίλη Κικίλια. Στη συνέχεια όταν η χώρα μπήκε σε καραντίνα ήταν πάντα πιστός στο ραντεβού του στις 6 το απόγευμα για να ανακοινώσει τα νέα κρούσματα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι εκείνη την περίοδο ο καθηγητής ήταν ο πιο δημοφιλής Έλληνας. Η δημοτικότητά του ξεπερνούσε και αυτή του πρωθυπουργού.

Η σχέση του Σωτήρη Τσιόδρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν αρκετά στενή. Ο πρωθυπουργός συμβουλευόταν τον λοιμωξιολόγο για τις επόμενες κινήσεις του. Όταν τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα άρχισε να μειώνεται η συχνότητα με την οποία έβγαινε στην τηλεόραση μέχρι τη στιγμή που οι ενημερώσεις από το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία σταμάτησαν. Βέβαια αυτή τη δουλειά την κάνει πλέον γραπτά ο ΕΟΔΥ.

Λάμπει δια της απουσίας του ο Σωτήρης Τσιόδρας

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη ανησυχία. Η χώρα μας λειτουργεί και πάλι κανονικά, ενώ περιμένει εκατομμύρια τουρίστες το φετινό καλοκαίρι. Ωστόσο τα κρούσματα έχουν αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα. Αποκορύφωμα ήταν το απόγευμα της Πέμπτης που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 50 νέα κρούσματα. Αυτό ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καλέσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την πορεία του κορωνοϊού.

Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν όλοι οι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ωστόσο με μια πρώτη ανάγνωση της λίστας μπορεί εύκολα να δει κάποιος ότι δεν υπάρχει το όνομα του Σωτήρη Τσίοδρα. Αυτό έχει προκαλέσει πολλές απορίες γιατί όπως είπαμε και πριν πρόκειται για τον άνθρωπο που ταυτίστηκε με την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση του σχεδίου και της κατανομής των δυνάμεων από όλα τα Σώματα, θα γίνει από τον κ. Χαρδαλιά και στοιχεία της λειτουργίας του Συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, από τον κ. Δρακόπουλο. Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments