Άποψη

Κόμμα κουκουλοφόρων

Κόμμα κουκουλοφόρων
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις καθώς και για τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν.

Η περιγραφή είναι του ειδικού φρουρού ο οποίος συμμετείχε στις δυνάμεις που αντιμετώπισαν τους κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πορείας για το νομοσχέδιο που αφορά τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Ο αστυνομικός μάλιστα κατέθεσε μήνυση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ τα επεισόδια βρίσκονταν σε εξέλιξη του επιτέθηκε ένα άτομο που βγήκε από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα το περίεργο μέχρι εδώ… Τα «δικά μας παιδιά» όπως είχε πει και μία ψυχή. Όταν επιχείρησε  να συλλάβει τον συγκεκριμένο, δέχθηκε νέα επίθεση, αυτή τη φορά με μαζική ρίψη αντικειμένων. Στη συνέχεια και ενώ επανέλαβε την προσπάθεια να κάνει τη σύλληψη, επενέβη ένας άγνωστος ο οποίος διευκόλυνε τον ύποπτο να φύγει.

«Εδώ είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ»

Όταν ο ειδικός φρουρός προσπάθησε εκ νέου να τον συλλάβει ο άγνωστος μπήκε και πάλι μπροστά του και «συστήθηκε»: «Εδώ είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι αστυνομικός συνάδελφος αξιωματικός»… Και όλα μπαίνουν στη θέση τους και βρίσκουν το χαμένο νόημα τους. Κινούμενο άβατο το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάρχεια in motion. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη δική του εκδοχή: «Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα(…) Αν κάτι προέκυψε από την ημέρα των επεισοδίων, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος».

Μία προσεκτική ανάγνωση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι οι δύο εκδοχές ίσως να μην απέχουν… Δεν διευκρινίζει πχ αν ο «αστυνομικός που είχε διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος» είναι αυτός που απέτρεψε τον συνάδελφό του από τη σύλληψη εκείνου που έκανε την επίθεση και αν το «ιστορικό στέλεχος του κόμματος» είναι αυτό που επιτέθηκε στον αστυνομικό. Στο τέλος της ημέρας και οι δύο εκδοχές μάλλον το ίδιο λένε με άλλα λόγια.

Πρέπει να σημειωθεί και κάτι άλλο. Προσέξτε το συμπέρασμα στην ανακοίνωση ότι «αν κάτι προέκυψε από την ημέρα των επεισοδίων δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση» κλπ. Δηλαδή κατά την Κουμουνδούρου δεν προέκυψε κάτι άλλο άξιο αναφοράς. Το ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν φονικές, εντελώς, επιθέσεις με εκατοντάδες μολότοφ από εκατοντάδες κουκουλοφόρους, καθόλα υπαρκτούς, οι οποίοι βανδάλισαν και κατέστρεψαν καταστήματα, ιδιωτική και δημόσια περιουσία, δεν είναι άξιο μνείας.

Καμία ανακοίνωση καταδίκης

Για αυτό και δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση καταδίκης για την καταστροφή επιχειρήσεων ανθρώπων οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στην κρίση. Ας δούμε όμως ένα τμήμα της περιγραφής των γεγονότων από την Αστυνομία, μήπως και υπάρχει κάτι που διέφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«20:15 ώρα, στην οδό Βουκουρεστίου, αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από ομάδα περίπου 200 ατόμων με πέτρες και 30 βόμβες μολότοφ.

20:35 ώρα, αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν «φραγμό» επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας (λουλουδάδικα) δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από 300 περίπου άτομα, με τουλάχιστον 20 βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες, μάρμαρα κ.α. αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις με κινήσεις τακτικής και χρήση δακρυγόνων μέσων απώθησαν τα άτομα προς την οδό Πανεπιστημίου, όπου δέχτηκαν νέες επιθέσεις με άλλες 30 βόμβες μολότοφ.

20:45 ώρα, αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση με 10 τουλάχιστον βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας βολής, κ.α. αντικείμενα από 200 περίπου άτομα στην οδό Βουκουρεστίου.

20:55 ώρα, αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν σφοδρή επίθεση με 20 βόμβες μολότοφ και μάρμαρα όταν έφτασαν στην οδό Βουκουρεστίου, όπου 50 περίπου άτομα προκαλούσαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 9 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ», ο οποίος δέχτηκε εξ επαφής βόμβα μολότοφ στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το υπηρεσιακό του κράνος και να υποστεί εγκαύματα και θραύση δύο οδόντων».

«Μέσα σε σαράντα λεπτά 110 μολότοφ»

Ψιλοπράγματα δηλαδή. Μέσα σε σαράντα λεπτά 110 μολότοφ, η μία εξ επαφής στο πρόσωπο αξιωματικού, εννέα τραυματίες αστυνομικοί, φωτοβολίδες ευθείας βολής – για να σκοτώσουν – μάρμαρα κλπ. Όπως είχε πει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππας από βήματος Βουλής, «ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η απλή κατοχή μιας βόμβας μολότοφ;» Έλα ντε. Αφού δεν προσβάλλεται η χώρα που έχει κόμμα υπεράσπισης των κουκουλοφόρων στη Βουλή, γιατί να προσβάλλει η κατοχή μίας απλής βόμβας μολότοφ; Επειδή μπορεί να κάψει κάποιον ζωντανό; Εδώ έχει απανθρακωθεί ολόκληρη η κοινή λογική και η τσίπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments