Ελλάδα

Φωτιά Πέραμα: Περιορίζεται η πυρκαγιά που καίει δασική έκταση

Φωτιά Πέραμα: Περιορίζεται η πυρκαγιά που καίει δασική έκταση
Φωτιά Πέραμα: Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στο Πέραμα με αποτέλεσμα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύσουν στο σημείο.

Περιορίζεται σταδιακά η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Πέραμα κατόπιν συναγερμού που σήμανε στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να απειλούνται κατοικίες. Όπως πληροφορούμαστε από την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε στο τέρμα της οδού Κολοκοτρώνη, στην περιοχή Ικαριώτικα του Περάματος και καίει δασική έκταση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, τα οποία για την ώρα δεν κινδυνεύουν. Όπως δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο protothema, κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά γινόταν γάμος και ρίψη βεγγαλικών.

Στο σημείο έσπευσαν 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Twitter ενώ με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο Πέραμα Αττικής για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Όπως είχε γίνει γνωστό, η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε σπίτια, ενώ είναι δύσκολη η πρόσβαση της Πυροσβεστικής. Την ίδια στιγμή, έγιναν καταγραφές για διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Καμία ανησυχία από τη φωτιά στην Κάρυστο

Συνεχίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία τις προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Ιουλίου στην περιοχή Ραπταίοι, στον δήμο Καρύστου. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, εκμεταλλεύτηκαν την ύφεση στους ισχυρούς ανέμους και μπόρεσαν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς. Λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ οριοθετήθηκε η φωτιά και πλέον η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ξέσπασαν πολλές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Η Πυροσβεστική ενδιάμεσα σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δήλησου. Στο σημείο μετέβη και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος για άμεσο συντονισμό των δυνάμεων που μετέβησαν στην περιοχή από ολόκληρη την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα. Συνολικά, στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 28 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης βρέθηκαν στην περιοχή Ράχη, της δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει αγροτοδασική έκταση. Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης μετείχαν 40 πυροσβέστες με επτά οχήματα, καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή 12 Ιουλίου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για αύριο, Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις παρακάτω περιοχές:

  • Αττική,
  • Βοιωτία,
  • Κόρινθο,
  • Αργολίδα,
  • Εύβοια,
  • Λέσβο,
  • Χίο,
  • Σάμο,
  • Ικαρία
  • Δωδεκάνησα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments