Ελλάδα

Πανηγύρι Εύβοια: Συνωστισμός με 2000 άτομα

Πανηγύρι Εύβοια: Συνωστισμός με 2000 άτομα
Πανηγύρι Εύβοια: Εικόνες συνωστισμού με 2,000 άτομα - Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι γιορτές του καλοκαιριού.

Ανησυχία προκαλούν τα καθιερωμένα πανηγύρια του καλοκαιριού καθώς ο συνωστισμός που επικρατεί είναι ό, τι πρέπει για τη διάδοση του κορωνοϊού. Ιδίως τις τελευταίες μέρες που τα κρούσματα είναι σταθερά ανεβασμένα, το ζήτημα των πανηγυριών προκαλεί πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Ένα τέτοιο πανηγύρι με τα όλα του έλαβε χώρα στην Εύβοια με 2,000 κόσμο. Κι ενώ οι διοργανωτές είχαν πάρει άδεια και τηρούσαν τις αποστάσεις στα τραπέζια, όταν έφτασε η ώρα του χορού όπως είναι αναμενόμενο τα μέτρα προστασίας πήγαν περίπατο.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, τα πανηγύρια διεξάγονται κανονικά και πλήθος κόσμου συρρέει, τις περισσότερες φορές χωρίς μάσκες ή κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Μετά τα πανηγύρια σε Αλίατρο, Κοζάνη και Γουδί που είδαν το φως της δημοσιότητας,  ένα ακόμα γλέντι, αυτή τη φορά στην Εύβοια γέμισε ασφυκτικά με κόσμο.

Πρόκειται για το καθιερωμένο μεγάλο γλέντι των Καθενών, όπου στο γήπεδο του χωριού συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 άτομα! Σύμφωνα με το eviathema.gr, ο χώρος γέμισε ασφυκτικά με κόσμο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διοργανωτές, της εκδήλωσης εξασφάλισαν όλες τις απαραίτητες άδειες για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ στον χώρο υπήρχε και δικηγόρος εκ μέρους της ομάδας των Καθενών για παν ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο γλέντι είχαν τηρηθεί οι απαραίτητες αποστάσεις για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού, τουλάχιστον στη θέση των τραπεζιών. Ωστόσο, όταν έφτασε η στιγμή του χορού ο συνωστισμός ήταν και πάλι αναπόφευκτος.

Είναι ενδεικτικό ότι μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος είπε χαρακτηριστικά «πως πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα του κορονοΐού» επισημαίνοντας πως εμφανώς δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης στη χώρα (μάσκες κλπ). Παρόμοια ήταν και η άποψη του Νίκου Σύψα, λέγοντας πως οι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού είναι στα πανηγύρια και τα μπαρ, τονίζοντας πως εντός των δύο εβδομάδων θα φανεί πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Ο ίδιος έσπευσε να σχολιάσει πως η απαγόρευσή τους είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, τα 4 από τα εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Τρεις ακόμη μεταξύ των επισκεπτών στην Ελλάδα, προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο στις Αρχές και έπειτα από μοριακό έλεγχο διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Αναλυτικότερα την Κυριακή 12 Ιουλίου εντοπίστηκαν:

τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία (3) κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, έξι (6) στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, έξι (6) στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments