Ελλάδα

Συλλήψεις σε Αττική και Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έβγαζε αλλοδαπούς στην Ιταλία

Συλλήψεις σε Αττική και Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έβγαζε αλλοδαπούς στην Ιταλία
Συλλήψεις σε Αττική και Κέρκυρα: Συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, πέντε αλλοδαποί και ένας Έλληνας, αναλυτικά το σχέδιο της οργάνωσης.

Οι αστυνομικές αρχές εξάρθρωσαν σπείρα και προχώρησαν σε συλλήψεις σε Κέρκυρα και Αττική. Οι συλληφθέντες διευκόλυναν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την Ελλάδα, με τη χρήση σκαφών και προορισμό την Ιταλία. Τα μέλη της οργάνωσης επιδίωξαν χθες την προώθηση μέσω θαλάσσης 23 αλλοδαπών στην Ιταλία, κάνοντας χρήση ιστιοφόρου σκάφους υπό ξένη σημαία. Η διακίνηση επιτηρήθηκε από αστυνομικούς και χαρτογραφήθηκε το δρομολόγιο που ακολούθησαν τα μέλη της οργάνωσης από μαρίνα της Αττικής μέχρι την επιβίβαση των αλλοδαπών στο σκάφος στην Κέρκυρα.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, πέντε αλλοδαποί και ένας Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, χωρίς να υποβληθούν στους προβλεπόμενους ελέγχους. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 5 άτομα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κάτοικοι εξωτερικού. Παράλληλα και σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας τα μέλη της σπείρας δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά μεριμνούσαν για την εξεύρεση και επιλογή ιστιοφόρων σκαφών, κατάλληλων για τη μεταφορά αλλοδαπών, μέσω θαλάσσης, από την Ελλάδα προς την Ιταλία.

Ειδικότερα, αναζητούσαν σκάφη μήκους 10 – 15 μέτρων, περίπου, ικανά για τη μεταφορά τουλάχιστον 15 ατόμων κάθε φορά, Μετά την αγορά των σκαφών, τα καταχωρούσαν με στοιχεία «αχυρανθρώπων», κυρίως Βούλγαρων πολιτών, ενώ έφτιαχναν εικονικά πωλητήρια με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Στη συνέχεια, οι δράστες μετακινούσαν τακτικά τα σκάφη σε διαφορετικά λιμάνια της Αττικής και του Αργοσαρωνικού, εναλλάσσοντας συχνά κυβερνήτες και πληρώματα, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες έκθεσής τους στις διωκτικές Αρχές.

Αφού εντόπιζαν τους υποψήφιους διακινούμενους, μέσω δικτύου που είχαν αναπτύξει, τόσο με ομοεθνείς τους, όσο και με αλλοδαπούς άλλων εθνικοτήτων, που ζουν στην Ελλάδα και κυρίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, φρόντιζαν για την μεταφορά τους στην Κέρκυρα, σε μικρές ομάδες 3 – 4 ατόμων, καθώς και για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία. Τέλος, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ, οι δράστες μετέφεραν τα σκάφη σε λιμάνια της Κέρκυρας, κοντά σε ξενοδοχεία όπου διέμεναν οι αλλοδαποί, ενώ κατά την επιβίβασή τους μέλη της σπείρας χρησιμοποιούνταν ως «τσιλιαδόροι» για τον εντοπισμό τυχόν αστυνομικών ή λιμενικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για κάθε αλλοδαπό που διακινούσαν εισέπρατταν 5.500 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments