Διεθνή

Εκατερίνα Αλεξαντρόφσκαγια: Νεκρή η παγκόσμια πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ

Εκατερίνα Αλεξαντρόφσκαγια: Νεκρή η παγκόσμια πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ
Εκατερίνα Αλεξαντρόφσκαγια: Σοκ στον αθλητισμό ύστερα από την είδηση του θανάτου της 20χρονης Εκατερίνα Αλεξαντρόφσκαγια. Υποψίες ότι αυτοκτόνησε.

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο παγκόσμιος αθλητισμός καθώς βρέθηκε νεκρή στη Μόσχα η 20χρονη πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Εκατερίνα Αλεξαντρόφσκαγια. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο προπονητής της, Αντρέι Χεκάλο. Όπως αναφέρουν τα ρωσικά Μέσα, η 20χρονη Αυστραλή αθλήτρια (με καταγωγή από τη Ρωσία) έπεσε από το παράθυρο του 6ου ορόφου του διαμερίσματός της και ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Μάλιστα, υπάρχουν υποψίες αυτοκτονίας, αφού τα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι βρέθηκε σημείωμα που έφερε γραμμένη τη λέξη “Lyublyu” που σημαίνει αγαπώ.

Ο προπονητής της συντετριμμένος ανέφερε ότι η Εκατερίνα υπέφερε από κατάθλιψη, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα της, έχοντας υποστεί αρκετούς τραυματισμούς. Η εκλιπούσα, με παρτενέρ τον Χάρλεϊ Γουίντσορ, είχε αναδειχθεί το 2017 πρωταθλήτρια κόσμου στην κατηγορία νέων. Ένα χρόνο αργότερα, το δίδυμο συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, καταλαμβάνοντας τη 18η θέση. Ο Γουίντσορ, μάλιστα, έγινε ο πρώτος Αβορίγινας αθλητής που μετείχε σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν πώς νιώθω τώρα, είμαι συντετριμμένος και… άρρωστος μέχρι τον πυρήνα μου για τη θλιβερό και ξαφνικό χαμό της Κάτια. Όσα πετύχαμε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας είναι κάτι που δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω και θα κρατήσω πάντα κοντά στην καρδιά μου”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram ο Γουίντσορ.

«Η Κάτια ήταν ένα σημαντικό μέλος της ομάδας μας. Όλοι είμαστε βαθιά λυπημένοι που ακούμε τα νέα σήμερα. Ο θάνατος της είναι ένα άλλο πλήγμα για την κοινότητα των χειμερινών σπορ που εξακολουθεί να ξεχειλίζει από την απώλεια του Chumpy Pullin. Αλλά είμαστε μια μικρή κοινότητα που θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη ο ένας στον άλλο σε αυτή την απίστευτα λυπηρή στιγμή», δηλώνουν πρώην συνεργάτες της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments