Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Αισιοδοξία στη χώρα – Μόνο 3 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Ιταλία κορωνοϊός: Αισιοδοξία στη χώρα – Μόνο 3 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Ιταλία κορωνοϊός: Αποτελεί τον χαμηλότερο αριθμό νεκρών των τελευταίων πέντε μηνών.

Αισιόδοξα τα νέα έρχονται από την Ιταλία σε σχέση με τον φονικό ιο,  καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι  αρμόδιες ιταλικές αρχές, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στη χώρα ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό περιορίσθηκε στους τρεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων πέντε μηνών. Παράλληλα, μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που σημειώθηκαν. Χθες, σημειώνεται ότι είχαν ανακοινωθεί 249 κρούσματα, ενώ σήμερα 218.

Σημειώνεται πως στη Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες κανένας ασθενής με Covid-19 δεν έχασε τη ζωή του. Μια εξέλιξη που είναι σίγουρα πολύ θετική και αισιόδοξη. Τέλος, από τις 18 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία είχε καταγραφεί ο πρώτος θάνατος, στην περιοχή αυτή της βόρειας Ιταλίας δεν υπήρξε καμία ημέρα χωρίς νεκρούς. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 35.045 άνθρωποι.

Ισπανία

Η Καταλονία φαίνεται να ζει εφιαλτικές στιγμές από το ξέσπασμα της φονικής πανδημίας, καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Η Ισπανία, μια από τις πλέον πληγείσες χώρες, με περισσότερους από 28.000 νεκρούς, ήρε την το καθεστώς της καραντίνας στις 21 Ιουνίου, ωστόσο από το τότε έχουν εμφανιστεί περισσότερες από 170 τοπικές εστίες του κορωνοϊού.  Για το λόγο αυτό οι αρχές της Καταλονίας προέτρεψαν σήμερα 19 Ιουλίου περισσότερους από 96.000 ανθρώπους σε τρεις πόλεις να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται σε αυτήν την περιοχή που έχει πληγεί βαρύτατα από την πανδημία του κορωνοιού.

Η έκκληση αυτή προστίθεται σε εκείνην που είχαν απευθύνει οι αρχές την Παρασκευή και αφορούσε 4 εκατομμύρια κατοίκους της Καταλονίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της πρωτεύουσας Βαρκελώνης.

Στη σημερινή ανακοίνωση οι τοπικές αρχές ζητούν από τους κατοίκους των πόλεων Φιγκουέρες και Βιλαφάντ (στην επαρχία Χιρόνα) και του Σαντ Φελίου ντε Λιομπρεγκάτ (κοντά στη Βαρκελώνη) να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για πολύ σημαντικό λόγο. Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό των υπηρεσιών Υγείας, τα κρούσματα στην Καταλονία αυξήθηκαν κατά 1.226 μέσα σε ένα 24ωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments