Διεθνή

Τουρκία πτήσεις: Η Άγκυρα διέκοψε τα δρομολόγια προς το Ιράν και το Αφγανιστάν

Τουρκία πτήσεις: Η Άγκυρα διέκοψε τα δρομολόγια προς το Ιράν και το Αφγανιστάν
Τουρκία πτήσεις: Η χώρα ανέστειλε τις πτήσεις προς το Ιράν και το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο αναχαίτισης της εξάπλωσης της πανδημίας.

Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε πως η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεις προς το Ιράν και το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού. Το Σάββατο, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι στη χώρα του ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό  έως και 25 εκατομμύρια άνθρωποι. Παράλληλα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν αυτήν την εκτίμηση.

Τονίζεται ότι η Turkish Airlines είχε ξαναρχίσει σταδιακά τις διεθνείς πτήσεις της από τις 11 Ιουνίου

Σημειώνεται παράλληλα μια σημαντική διάκριση για την εταιρεία. Ειδικότερα, η Turkish Airlines (THY ) κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των αερομετεφορέων στην Ευρώπη με 568 από συνολικά 14.170 πτήσεις στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol. Ωστόσο σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει κατά πολύ στις αερομεταφορές, με τις απώλειες στις αεροπορικές εταιρείες να σημειώνουν ρεκόρ. Είναι ευρέως γνωστό, πως η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε ανεπανόρθωτα ακόμη και τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. 

Λίγα λόγια για την Turkish Airlines

Η Turkish Airlines είναι η εθνική αεροπορική εταιρεία αερομεταφορέων της Τουρκίας. Από τον Αύγουστο του 2019 , εκτελεί προγραμματισμένες υπηρεσίες σε 315 προορισμούς στην Ευρώπη, την Ασία , την Αφρική και την Αμερική, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο με αριθμό προορισμών επιβατών. Η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί περισσότερους προορισμούς χωρίς στάση από ένα μόνο αεροδρόμιο από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, και πετά σε 126 χώρες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία. Με λειτουργικό στόλο 24 αεροσκαφών φορτίου, το τμήμα φορτίου της αεροπορικής εταιρείας εξυπηρετεί 82 προορισμούς.

Η εταιρική έδρα της αεροπορικής εταιρείας βρίσκεται στο κτίριο General Management της Turkish Airlines, με βάση το αεροδρόμιο Atatürk της Κωνσταντινούπολης στο Yeşilköy, Bakırköy, Istanbul. Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στο Arnavutkoy είναι η κύρια βάση της αεροπορικής εταιρείας και υπάρχουν δευτερεύοντες κόμβοι στο αεροδρόμιο Ankara Esenboğa και στο αεροδρόμιο İzmir Adnan Menderes. Η Turkish Airlines είναι μέλος του δικτύου της Star Alliance από την 1η Απριλίου 2008.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments