Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου Μάτι: «Υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης η οποία ήταν συντεταγμένη και σε ανώτατο επίπεδο»

Ζωή Κωνσταντοπούλου Μάτι: «Υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης η οποία ήταν συντεταγμένη και σε ανώτατο επίπεδο»
Ζωή Κωνσταντοπούλου Μάτι: Σε συνέντευξή της η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» μίλησε για την τραγωδία χαρακτηρίζοντάς την «κακούργημα», ενώ δήλωσε πως απόπειρα συγκάλυψης υπήρξε και μάλιστα ήταν συντεταγμένη.

Για τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως η Καθημερινή αναφορικά με την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι, μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο ΘΕΜΑ 104,6. Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις συγκλονιστικές ενώ υπενθύμισε ότι μηνυτήρια αναφορά είχε καταθέσει η ίδια στις 6 Αυγούστου του 2018. Η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης και μάλιστα συντεταγμένη, ενώ ενέπλεξε σε αυτήν και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά ότι στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει «μιλούσαμε εξαρχής για το έγκλημα, το οποίο είναι κακούργημα», προσθέτοντας πως υπήρξε «απόπειρα συγκάλυψης η οποία ήταν συντεταγμένη και σε ανώτατο επίπεδο».

«Συνέντευξη τύπου – παρωδία»

Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για «συνέντευξη τύπου-παρωδία» το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018, παρουσία του τότε Πρωθυπουργού, υπουργών και των επικεφαλής του Σώματος, προσθέτοντας πως «εκείνη την ώρα που υπήρχαν άνθρωποι που χαροπάλευαν, οι αρμόδιοι εκείνη την ώρα στήνανε συνεντεύξεις τύπου μπροστά στις κάμερες, για να δείχνουν ότι κάνουν ό,τι μπορούν».

Η κ. Κωνσταντοπούλου γνωστοποίησε πως «προσθέσαμε στοιχεία τον Οκτώβριο με ντοκουμέντα και με βίντεο» στη μηνυτήρια αναφορά και υποστήριξε ότι «με απασχολεί πάρα πολύ ότι οι πολίτες αυτής της χώρας όχι μόνο εγκαταλείφθηκαν, αλλά περιφρονήθηκε η ζωή τους». «Πιστεύω ότι μετά και από αυτές τις αποκαλύψεις είναι ότι θα υπάρχει προσεκτικότερη μελέτη της δικογραφίας» υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ «οι απειλές προς τον εμπειρογνώμονα είναι κατάχρηση εξουσίας», σημείωσε.

«Δεν είναι αυτή η Αριστερά»

«Αυτά είναι η Αριστερά; Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσημο της κυβέρνησης τότε;» διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας την ίδια ώρα αιχμές και για εμπλοκή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στις έρευνες. «Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έλυνε και έδενε» περιέγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας πως «αυτό είναι κάτι πολύ άγριο για την κοινωνία, γιατί σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους δεν θα έβρισκαν δικαίωση ούτε από τη δικαιοσύνη».

Η Πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» έκανε λόγο για «παρεμβάσεις εξόφθαλμες» στη δικαιοσύνη και ερωτηθείσα αν θα αναλάβει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, «θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες ενόψει του ανακριτή, γνωστοποίησε, εκτιμώντας πως υπάρχουν ενδείξεις για “ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο”, αλλά και “κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης”». Σε κάθε περίπτωση, «πρέπει να σας πω ότι ήταν πραγματικά σοκαριστικό αυτό που άκουσα και οπωσδήποτε χρήζει διερεύνησης» κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments