Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Ανατράπηκε πυροσβεστικό όχημα – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Φωτιά Εύβοια: Ανατράπηκε πυροσβεστικό όχημα – Τραυματίστηκε πυροσβέστης
Φωτιά Εύβοια: Ο πυροσβέστης διακομίσθηκε στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.

Συναγερμός σήμανε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Κοντοδεσπότι, όπου ξέσπασε φωτιά. Κλιμάκιο του ΣΕΔΔΔ. Ψαχνών κατέφθασε στο σημείο, ώστε να περιορίσει την φωτιά και, καθώς ήταν αρκετά δύσβατο το σημείο, ένα εκ των πυροσβεστικών οχημάτων αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα πυροσβέστης. Αμέσως διακομίσθηκε στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.

Μεγάλες πυρκαγιές σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Μεγάλη φωτιά στο Θούριο Βοιωτίας, απειλήθηκε πάλι το πευκοδάσος στο Θεολόγο ενώ πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβέστες στη Λοκρίδα. Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Θεολόγο Φθιώτιδας κοντά στην περιοχή που είχε καεί πριν από λίγες ημέρες.

Ευτυχώς ήταν κοντά στην περιοχή σε επιφυλακή οχήματα της πυροσβεστικής και έτσι κατάφεραν να «πιάσουν» τη φωτιά πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις όπως την προηγούμενη φορά. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 1 Α/Φ.

Λίγη ώρα αργότερα, γύρω στις 17:00 το απόγευμα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Χαιρώνειας και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Θούριο της Βοιωτίας, σε μία περιοχή όπου παλαιότερα είχε δοκιμαστεί πολύ άσχημα από μεγάλη πυρκαγιά. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις όπου δίνουν μάχη με τις φλόγες, με τον άνεμο να είναι σύμμαχος της πυρκαγιάς.

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Πελοπόννησος, καθώς φωτιές μαίνονται σε Κεχριές Κορίνθου, Μαθία Μεσσηνίας και Αρχαία Ολυμπία. Την ίδια ώρα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στους Λοκρούς Φθιώτιδας και στο Ρέθυμνο.

Tέλος, για δεύτερη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στα βουνά της Θερμής στη Λέσβο, αν και τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και οι φλόγες έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Με τους άνεμους να πνέουν ισχυροί, το έργο της Πυροσβεστικής σε όλα τα πύρινα μέτωπα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Κοντά σε σπίτια η φωτιά στις Κεχριές

Η φωτιά που καίει από το μεσημέρι σε δασική περιοχή είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκεί να ζητήσει την επιβεβλημένη εκκένωση τριών – αρχικά – οικισμών και κατασκήνωσης. Όμως, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά επεκτάθηκε με αποτέλεσμα, να εκκενωθεί και τέταρτος οικισμός. «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, φοβόμαστε για τα χειρότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κορινθίων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τον δήμο Κορινθίων, φαίνεται να έχουν καεί κάποια σπίτια και να έχουν υποστεί υλικές ζημιές κάποια ακόμη.

Στη φωτιά στις Κεχριές ο Χαρδαλιάς

Στην περιοχή πήγε εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Εκεί βρίσκεται ο αρχηγός της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, ενώ αναμένεται και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων της Υπηρεσίας, Γιώργος Πουρναράς. Το korinthostv.gr, σημειώνει πως οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους. Επίσης, αναφέρει, πως στο στρατόπεδο υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.

Φωτιά και στο Πεταλίδι Μεσσηνίας – Εκκενώνονται προληπτικά σπίτια

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουλίου σε αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με την Πυροσβεστική να προχωρά προληπτικά στην εκκένωση του οικισμού Μαθιά.

Σύμφωνα με το messinialive.gr η περιοχή που προκλήθηκε η φωτιά είναι δύσβατη και στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Πύρινο μέτωπο και στην Αρχαία Ολυμπία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική, καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Λασιώνος ενώ στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη, ένα πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Να σημειωθεί πως σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας βρίσκονται οι Αρχές σε πέντε περιφέρειες της χώρας, καθώς σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων),
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας),
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας),
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου) και
  • Περιφέρεια Κρήτης.

Καίγεται δασική έκταση στους Λοκρούς Φθιώτιδας

Συνολικά 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος του Σώματος, επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3.30 σε δασική έκταση στους Λοκρούς Φθιώτιδας. Εντολή για ρίψεις νερού έχει δοθεί σε δύο αεροσκάφη.

Ισχυρή πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Δαμνόνι του Πλακιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Επί τόπου βρίσκονται 9 οχήματα της πυροσβεστικής και δεκάδες πυροσβέστες καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, υπήρχαν δύο διαφορετικές εστίες, η μία έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ η δεύτερη, που έχει ξεσπάσει στο σημείο όπου είναι το βουνό, απέναντι από το ξενοδοχείο «ΚΑΛΥΨΩ», βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, το γεγονός ότι η βλάστηση εκεί είναι χαμηλή, δίνει αισιόδοξα μηνύματα για την κατάσβεση της, παρά το γεγονός ότι σήμερα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το γεγονός πάντως ότι οι καπνοί είναι ορατοί από τις παραλίες της περιοχής ή το ξενοδοχείο, δημιουργεί εύλογα προβληματισμό, στους λουόμενους, Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει και εθελοντές κάτοικοι οι οποίοι συνδράμουν με κάθε μέσο στην κατάσβεση της. Η πυρκαγιά πάντως, μέχρι στιγμής, καίει χορτολιβαδική έκταση ενώ δεν είναι γνωστά τα αίτια εκδήλωσης της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments