Ελλάδα

Φωτιά τώρα Κορινθία: Εκκενώθηκαν προληπτικά τρεις οικισμοί

Φωτιά τώρα Κορινθία: Εκκενώθηκαν προληπτικά τρεις οικισμοί
Φωτιά τώρα Κορινθία: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Κεχριές - Εκκενώθηκαν προληπτικά τρεις οικισμοί. Στην περιοχή ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος.

Συναγερμός στην πυροσβεστική από το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κεχριές της Κορινθίας εξαπλώθηκε γρήγορα, απειλώντας στρατόπεδο που υπάρχει στην περιοχή με πυρομαχικά αλλά και οικισμούς. Προληπτικά εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί της περιοχής. Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει δασικές και αγροτικές εκτάσεις, ενώ έχουν καταφθάσει στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν εναέρια μέσα. Στην περιοχή και ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος για να συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από και προς Ξυλοκέριζα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και πριν από λίγες μέρες, στο ίδιο σημείο, προκλήθηκε πυρκαγιά.

Η φωτιά που ξέσπασε στις 9 Ιουλίου

Στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και στις 9 Ιουλίου και έκαψε δασώδη, πευκόφυτη έκταση. Μάλιστα, για λόγους προληπτικούς είχαν εκκενωθεί δύο παιδικές κατασκηνώσεις, η μία του στρατού και η άλλη πολιτική, που φιλοξενούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, η εκκένωση της κατασκήνωσης αποφασίσθηκε, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τα παιδιά, ενώ η όλη επιχείρηση έγινε με απόλυτα συντονισμένο τρόπο. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Ξυλοκέριζα.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη. Αρχικά είχαν σπεύσει στο σημείο 54 πυροσβέστες, 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο, δυνάμεις οι οποίες ενισχύθηκαν στη συνέχεια. Από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Επίσης, επιχείρησαν 18 οχήματα, με 79 άνδρες και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

H πυροσβεστική είχε προειδοποιήσει για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς για 5 περιφέρειες σήμερα:

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής πέντε περιφέρειες:

  • Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Στερεάς Ελλάδας (περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας)
  • Πελοποννήσου (περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας)
  • Βορείου Αιγαίου (περιφερειακές ενότητες Σάμου, Ικαρίας, Χίου και Λέσβου)
  • Κρήτης

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν άδειας των αρμοδίων δασαρχείων.

Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς κτλ) Η ανωτέρω απόφαση θα υλοποιηθεί με μέριμνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού και των αρμόδιων κάθε φορά Δασαρχείων, τα οποία, και θα καθορίζουν κατά την κρίση τους, τα δάση και τις περιοχές που θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης ενώ οι Δήμοι καλούνται να συνδράμουν για την τήρηση της απόφασης στο πλαίσιο της χωρικής ευθύνης τους .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments