Διεθνή

Σικάγο κηδεία πυροβολισμοί: Σκηνές φαρ ουέστ – Δεκάδες τραυματίες

Σικάγο κηδεία πυροβολισμοί: Σκηνές φαρ ουέστ – Δεκάδες τραυματίες
Σικάγο κηδεία πυροβολισμοί: Σκηνές φαρ ουέστ στην αμερικανική πόλη με δεκάδες τραυματίες. Επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ στους συγκεντρωμένους με πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάποιοι από το πλήθος ανταπέδωσαν τα πυρά.

Νέο αιματηρό επεισόδιο στην Αμερική, το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες στο Σικάγο. Σε κηδεία αυτήν τη φορά στην περιοχή Σάουθ Σάιντ έπεσαν πυροβολισμοί με 14 τουλάχιστον τραυματίες. Επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων με κάποιους από το πλήθος να ανταποδίδουν τα πυρά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, περίπου 60 κάλυκες βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος, στη συνοικία Όμπερν Γκρίσαμ, ενώ ένας ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, δήλωσε ο Έρικ Κάρτερ, αξιωματικός της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Δεκατέσσερις τραυματίες εισήχθησαν και νοσηλεύονται σε πέντε νοσοκομεία, πρόσθεσε, τονίζοντας πως δεν έχει ενημερωθεί για την κατάστασή τους.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS2 μετέδωσε ότι η επίθεση διαπράχθηκε κοντά σε γραφείο τελετών. Παρόμοιο περιστατικό είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου όταν και πάλι στο Σικάγο σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι από σφαίρες, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ άλλοι 87 τραυματίστηκαν.

Η ιστορία των ΗΠΑ είναι γεμάτη από επιθέσεις με όπλο

Στις ΗΠΑ έχουν συμβεί οι περισσότερες μαζικές επιθέσεις με όπλο συγκριτικά με κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Οι πλειοψηφία των εκτελεστών είναι λευκοί άνδρες δρώντες κατά μόνας, οι οποίοι είτε αυτοκτονούν είτε συλλαμβάνονται ή σκοτώνονται από τις αρχές.

Από το 2011 η συχνότητα του φαινομένου έχει τριπλασιαστεί. Μεταξύ του 1982 και το 2011 μια μαζική επίθεση γινόταν περίπου κάθε διακόσιες ημέρες. Μεταξύ όμως του 2011 και του 2014 η συχνότητα εκτοξεύθηκε σε μία μαζική επίθεση κάθε τρεις ημέρες.

Μολονότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πτώση κατά 50% στις ανθρωποκτονίες με πυροβόλα όπλα από τα δεδομένα του 1993, οι μαζικές επιθέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται ανησυχητικά.

Σύμφωνα με τους L.A Times οι κυριότερες αιτίες πίσω από τις επιθέσεις είναι οι εξής:

1. Η αυξημένη προσβασιμότητα και κατοχή όπλων, αφού για κάθε 100 πολίτες των ΗΠΑ αντιστοιχούν 120,5 όπλα.

2. Οι ψυχικές διαταραχές και η θεραπεία με ψυχιατρικά φάρμακα. Η αιτία αυτή είναι αμφιλεγόμενη, καθώς πολλοί από τους μακελάρηδες υπέφεραν από τέτοιες διαταραχές, ωστόσο ο αριθμός υποθέσεων με ψυχικές διαταραχές δεν έχει ακολουθήσει ανάλογη αύξηση με τις μαζικές επιθέσεις,

3. Η επιθυμία για εκδίκηση μετά από πολλά χρόνια bullying.

4. Το χρόνιο χάσμα μεταξύ των προσδοκιών των ανθρώπων και τα κατορθώματά τους και η ατομιστική κουλτούρα

5. Η επιθυμία για δόξα και κακή φήμη.

6. Το φαινόμενο copycat (όταν κάποιο έγκλημα εμπνέεται από ένα προηγούμενο).

7. Η αδυναμία της κυβέρνησης να επιβάλει την έρευνα του παρελθόντος των κατόχων ελλείψει δεδομένων και προσωπικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments