Ελλάδα

Φωτιά Κεχριές Κορινθίας: Συνεχίζεται η πύρινη κόλαση – Προβληματισμός για τους ισχυρούς ανέμους

Φωτιά Κεχριές Κορινθίας: Συνεχίζεται η πύρινη κόλαση – Προβληματισμός για τους ισχυρούς ανέμους
Φωτιά Κεχριές Κορινθίας: Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας. Καταγγελίες των κατοίκων για εμπρησμό.

Καίγεται η Κορινθία καθώς για δεύτερη ημέρα είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουλίου στις Κεχριές. Οι εστίες της φωτιάς είναι διάσπαρτες, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στις περιοχές Γαλατάκι και Άγιος Ιωάννης. Το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών, που έχουν ριχτεί στην μάχη της κατάσβεσης, δυσκολεύουν οι άνεμοι, οι οποίοι προβλέπεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Στο σημείο επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων. Επίσης, από το πρώτο φως της ημέρας γίνονται ρίψεις νερού από 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στο σημείο παραμένει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, για τον καλύτερο συντονισμό και διαμοιρασμό των δυνάμεων. Στόχος όσων έχουν ριχτεί την μάχη της κατάσβεσης είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να μην πλησιάσει το χωριό Αθίκια αλλά και το Σοφικό, όπου το δάσος είναι πολύ πυκνό και παρθένο. 

Λόγω της πυρκαγιάς, οι Αρχές έχουν εκκενώσει 6 οικισμούς και 2 κατασκηνώσεις, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε άλλες περιοχές είτε με λεωφορεία είτε με δικά τους οδικά μέσα, κοντά σε παραλιακή περιοχή. Πρόκειται για τις περιοχές Αθίκια, Αλαμάνο, Γαλατάκι, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Κωνσταντίνος και Δήμες. Συνολικά, σύμφωνα με τον δήμαρχο υπολογίζεται πως στις περιοχές αυτές μένουν αυτό το διάστημα 4.000 άνθρωποι.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια έχουν καεί περίπου 10 σπίτια. Χτες είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Αλαμάνο. Ακόμη, από τις φλόγες δε γλύτωσε ένα πυροσβεστικό όχημα. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιόλης, οι πυροσβέστες υπέστησαν μικρά εγκαύματα, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ανησυχητικό.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Νανόπουλος, γνωστοποίησε πως κάτοικοι του κατήγγειλαν «σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού».

Ο δήμαρχος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε πως η «νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον Άγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο».

Αναφερόμενος στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους προληπτικά ώστε να μην κινδυνεύσουν, διευκρίνισε ότι όσοι δεν φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών τους, έχουν καταλύσει «σε ξενοδοχεία και δημοτικούς χώρους». Επιπλέον ανέφερε πως: «Κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments