Video

Φωτιά Κεχριές Χαρδαλιάς: Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με αγανακτισμένο πολίτη

Φωτιά Κεχριές Χαρδαλιάς: Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με αγανακτισμένο πολίτη
Φωτιά Κεχριές Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου ζητώντας του τον λόγο ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει.

Ένα περιστατικό σημειώθηκε στις Κεχριές με πρωταγωνιστές τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και έναν αγανακτισμένο πολίτη.

Η ένταση είναι μεγάλη και η ανησυχία να περιορίσουν τις ενεργές εστίες της φωτιάς έχει κυριεύσει τόσο τους αρμόδιους όσο και τους πολίτες, καθώς κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως σήμερα 23 Ιουλίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι όπου πέθαναν 102 άνθρωποι λόγω της φωτιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε το παρών στο σημείο από την πρώτη στιγμή σε μια προσπάθεια να συντονίσει τις δράσεις τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των πολιτών ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε- ανθρώπινη κυρίως- απώλεια.

Η μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στις Κεχριές στην Κόρινθο με την επιχείρηση της Πυροσβεστικής να είναι εστιασμένη την ώρα που οικισμοί, κατασκηνώσεις και οικοτροφείο για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην περιοχή, έχουν εκκενωθεί. Για αυτό στο σημείο έφτασε το μεσημέρι και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για να συντονίσουν το έργο της κατάσβεσης.

Μάλιστα, όταν έφτασε στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς, βγήκε από το όχημα στο οποίο επέβαινε και απάντησε σε κάποιον που ζητούσε «ένα ακόμα αεροπλάνο» ότι «αυτή τη στιγμή η διαχείριση γίνεται όπως πρέπει από το κέντρο» και ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο. Τότε ένας πολίτης πλησίασε το όχημα το οποίο ξεκινούσε και χτυπώντας τα παράθυρά του φώναζε: «Αίσχος, αίσχος στους περιφερειακούς!». Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν αντέδρασε ψύχραιμα και άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει για να του ζητήσει το λόγο.

Πενήντα επτά δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα

Σε 57 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 19:00, έως την ίδια ώρα το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουλίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Συνολικά επιχείρησαν 749 πυροσβέστες με 264 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments