Πως Να

Πώς να σιδερώσω τα ρούχα μου χωρίς σίδερο

Πώς να σιδερώσω τα ρούχα μου χωρίς σίδερο
Σιδερωμένα ρούχα: Δεν χρειάζεται να βάζετε πάντα το σίδερο στην πρίζα αφού μπορείτε να σιδερώνετε τα ρούχα σας χωρίς καθόλου κόπο.

Σας αρέσουν τα ρούχα σας να μην είναι τσαλακωμένα αλλά αρνείστε και μόνο στη σκέψη ότι πρέπει να βγάλετε το σίδερο, να ανοίξετε τη σιδερώστρα, να βάλετε νερό για τον ατμό, να σιδερώσετε όσα ρούχα θέλετε και μετά να μαζέψετε γιατί δεν μπορείτε να τα αφήσετε γιατί πιάνουν χώρο;

Το σιδέρωμα είναι από τις δουλειές του σπιτιού που πολλές φορές θα ευχόμασταν να μην υπήρχαν. Τώρα μάλιστα που ήρθε το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο. Και όμως, υπάρχει λύση γιατί υπάρχει τρόπος, να ισιώσετε τα ρούχα σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Και επειδή θα αναρωτιέστε πώς γίνεται, ακολουθούν μερικές συμβουλές.

Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών

Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να σιδερώσετε τα ρούχα σας. Βάλτε το πιστολάκι στην πρίζα και αφού το ρυθμίσετε στη μεσαία ταχύτητα, φυσήξτε το τσαλακωμένο σας ρούχο. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Πιστέψτε στο «θαύμα» της υγρής πετσέτας

Τοποθετήστε το τσαλακωμένο σας ρούχο σε μια επιφάνεια και βάλτε από πάνω μια υγρή (και βέβαια καθαρή) πετσέτα. Πατήστε ελαφρώς με το χέρι πάνω από τις τσάκες και επαναλάβετε για δύο – τρεις φορές. Θα δείτε πως το ρούχο θα αποκτήσει άμεσα τη… σιδερωμένη του υφή.

Εκμεταλλευτείτε την υγρασία του μπάνιου

Βάλτε τα ρούχα σας κοντά στη ντουζιέρα και μπείτε να κάνετε ένα ντους. Προσέξτε να μην τα βρέξετε μόνο! Η υγρασία από τους ατμούς θα διώξει τις ζάρες από τα ρούχα και θα είναι έτοιμα.

Βάλτε τα κάτω από το στρώμα

Μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικός από τους υπόλοιπους, μα και αυτός ο τρόπος μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Απλά πάρτε το τσαλακωμένο ρούχο και κάντε το προσεχτικά ρολό, βεβαιωθείτε ωστόσο ότι είναι ίσιο και χωρίς εξωτερικά ή εσωτερικά τσαλακώματα. Βάλτε το κάτω από ένα αρκετά βαρύ αντικείμενο (πχ. το στρώμα του κρεβατιού) και αφήστε το εκεί για περίπου μία ώρα.

Βρέξτε τα!

Ψεκάστε απλά με νερό τα ρούχα, βάλτε τα σε μια κρεμάστρα και απλώστε τα στον ήλιο για εξήντα λεπτά. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο και θα είναι έτοιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments