Πολιτική

Forum2020: Από τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας στα μονοπάτια της Δημοκρατίας

Forum2020: Από τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας στα μονοπάτια της Δημοκρατίας
Forum2020: Ένα ξεχωριστό debate μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη και του Νίκου Καραχάλιου στο άλλοτε σπίτι του αρχαίου φιλόσοφου Διογένη.

«Επιλεγμένοι άνθρωποι θα καταθέτουν τις απόψεις και τις ιδέες τους δημιουργώντας μια Τράπεζα Ιδεών με κεφάλαιο ιδέες και λύσεις που έχει ανάγκη ο Τόπος μας για να πάει μπροστά. Το ερώτημα είναι αν θα είμαστε ιχνηλάτες της νέας εποχής ή οπισθοφύλακες του παρελθόντος. Η απάντηση στο τι θέλουμε είναι προφανής. Ο τρόπος να το πετύχουμε είναι το ζητούμενο. Η ώρα είναι τώρα» επισημαίνει ο πρόεδρος του Forum2020 κ. Νίκος Καραχάλιος ο οποίος στο δεύτερο debate μετά την καραντίνα υποδέχεται τον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Κώστα Μπακογιάννη, σήμερα στο ΔΙΟΓΕΝΗΣ cafe στην Πλατεία Λυσικράτους στις 21:30 το βράδυ.

Ο κ. Νίκος Καραχάλιος μίλησε στο Pagenews.gr για τη σημαντική αυτή ημέρα μιας και είναι η ημέρα της Δημοκρατίας η ημέρα διεξαγωγής της σημαντικής αυτής συνάντησης και αποκάλυψε πως το Forum2020 θα προτείνει στον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Μπακογιάννη την δημιουργία των «Μονοπατιών της Δημοκρατίας».

Από την Πνύκα μέχρι το Σύνταγμα όλα τα «μονοπάτια» στα οποία βάδισε ο Σωκράτης, ο Ευριπίδης, ο Σόλωνας μέχρι τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Πρόκειται για μια μελέτη που θα παραδώσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου το Forum2020 στο κ. Μπακογιάννη εντελώς δωρεάν και θα είναι σχεδιασμένες διαδρομές σε σημεία που είχαν πολύ μεγάλη ιστορική σημασία στη διάρκεια των αιώνων και θα είχε ενδιαφέρον για έναν τουρίστα να περπάτησει εκεί που κάποτε περπάτησαν Έλληνες φιλόσοφοι, πολιτικοί και άλλες προσωπικότητες της Δημοκρατίας και της Ελλάδας.

Ο κ. Καραχάλιος εξήγησε τη σημασία της εκδήλωσής αυτής η οποία αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Αθηναιών και όχι μόνο. «Την ημέρα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και αμέσως μετα την Δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου ο πρώτος δημότης της Αθήνας, που είναι ο Δήμαρχος θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει με συγκεκριμένους 20 έως 30 εκπροσώπους της πόλης από διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις και διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.Σε μια ανοιχτή εκδήλωση, τηρώντας όμως όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό, εκπρόσωποι της Αθήνας, όπως ένας εστιάτορας, ένας επιχειρηματίας, ένας αθλητής για παράδειγμαθα συζητήσουμε με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη για το τι πρέπει να αλλάξει στη Δημοκρατία μας και στην πόλη μας.

Η συνάντηση έχει οριστεί σε ένα συμβολικό σημείο εκεί που θεωρείται ότι βρισκόταν το πιθάρι του Διογένη, το σπίτι του και στο οποίο συναντάται η αρχαία ιστορία της χώρας με την μετεπαναστατική της ιστορία αφού έχουμε το μνημείο του Λυσικράτους και την σύγχρονη τη σημερινή, εκεί που συναντώνται οι οδοί Βύρωνος, Σέλλευ και Λυσικράτους. Το γεγονός ότι σε εκείνο το σημείο της Πλάκας υπάρχει πεζοδρόμηση ειναι και έμμεση απάντηση σε όλους εκείνους που έχουν κατακρίνει τον δήμαρχο για τον μεγάλο περίπατο. Γιατί και τότε που έγινε η πεζοδρόμηση της Πλάκας υπήρχαν αντιδράσεις που στη συνέχεια απορροφήθηκαν και η Πλάκα αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος πόλος έλξης της Αθήνας μαζί με το Μουσείο της Ακρόπολης και το Λόφο της Ακρόπολης και όλο το ιστορικό κέντρο».

Ο κ. Καραχάλιος επισημαίνει ότι το Forum2020 πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν αλλαγές στη ζωή μας: «Η πρόοδος δεν έρχεται χωρίς αλλαγές. Η κάθε αλλαγή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Τα αρνητικά μέσα από το διάλογο μπορούμε να τα αμβλύνουμε και τα θετικά μπορούμε να τα βελτιώσουμε. Ο δήμαρχος είναι ένας νέος άνθρωπος που ακούει και η απάντησή του στην πρόσκλησή μας ήταν άμεση. Δεν φοβήθηκε να έρθει σε έναν ανοιχτό χώρο και να μιλήσει. Είναι η απόδειξη ότι είναι έτοιμος να ακούσει τους πολίτες και για το θέμα του περιπάτου», τονίζει ο κ. Καραχάλιος.

Και όπως αποκαλύπτει το Pagenews.gr ο κ. Καραχάλιος θα προτείνει στον κ. Μπακογιάννη να αναλάβει το Forum 2020 να φτιάξει τα «Μονοπάτια της Δημοκρατίας». Όπως λέει ο κ. Καραχάλιος: » Θα προτείνουμε στον δήμαρχο να αναλάβουμε εμείς ως φόρουμ μαζί με μια ομάδα ανθρώπων όπως για παράδειγμα την κα Θεοδώρα Μάντζαρη που ήταν υπεύθυνη για το look and feel της Αθήνας την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, να φτιάξουμε τα μονοπάτια της Δημοκρατίας. Ένα είδος μελέτης που θα του παραδώσουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα είναι ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές σε σημεία που είχαν πολύ μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον στη διάρκεια των αιώνων. svg%3E

Από την Πνύκα έως την πλατεία Συντάγματος, όπου εμείς σαν φόρουμ θα κάνουμε δωρεάν και θα δώσουμε δωρεάν τη μελέτη στον Δήμαρχο. Το πως θα φτιαχτούν αυτά τα μονοπάτια θα το συνεννοηθεί με τους συγκοινωνιολόγους. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για έναν τουρίστα να περπατήσει εκεί που περπάτησε ο Σόλωνας, ο Σωκράτης, ο Ευριπίδης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όλοι εκείνοι που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η πρόσκληση στον κ. Μπακογιάννη από τον Νίκο Καραχάλιο, εκτός του ότι ο κ. Μπακογιάννης είναι δήμαρχος της Αθήνας, έχει να κάνει και με την προσωπίκη σχέση των δυο ανδρών που λίγοι γνωρίζουν. Και τι εννοούμε. Ο κ. Μπακογιάννης ήταν μαθητής του πατέρα του του κ. Καραχάλιου, ενώ και ο κ. Καραχάλιος είχε θητεύσει δίπλα στον καθηγητή Πλούμπη Κωνσταντίνο ο οποίος ήταν συνεργάτης του Παύλου Μπακογιάννη στη Γερμανία. Ο Πλούμπης ήταν από τους πρώτους από το χώρο των πολιτικών επιστημών, που έκανε έρευνες κοινωνικοπολιτικές τη δεκαετία του 80.

Και όπως επισημαίνει ο κ. Καραχάλιος «Αυτοί , λοιπόν με μάθανε τα βασικά στοιχεία της έρευνας οπότε εμμέσως πλην σαφώς στον μπαμπά Μπακογιάννη οφείλω και την παρουσία μου ως πολιτικός επιστήμονας στα ελληνικά πολιτικά πράγματα». Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο Νίκος Καραχάλιος υπήρξε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή και είχε στενή και πολύ καλή συνεργασία με την Ντόρα Μπακογιάννη με την οποία ακόμη και σήμερα διατηρούν πάρα πολυ καλές σχέσεις. svg%3E

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη σε έναν μεγάλο Αθηναίο πολίτη, τον Γιώργο Μαυροσκότη του οποίου η σύζυγος Άιντα είναι αντιπρόεδρος του Forum2020. Ο Γιώργος Μαυροσκότης υπήρξε και φίλος της οικογένειας Μπακογιάννη και με τον οποίον είχαμε δίπλα διπλα τα γραφεία μας. Πριν από ένα χρόνο έφυγε από κοντά μας, αφήνοντας πίσω τρία αγόρια , τα δύο είναι ανήλικα και η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε αυτή την οικογένεια και όπως καταλαβαίνεται θα έχει και ένα συναισθηματικό τόνο», επισήμανε στο Pagenews.gr ο κ. Καραχάλιος

Who is Who

Ο Νίκος Καραχάλιος είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Το 1987, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, με τη διάκριση Valedictorian και ξεκινά σπουδές στη Νομική Αθηνών. Παράλληλα, μελετά Ιστορία και Κοινωνικές Επιστήμες (ΒΑ) στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deree) και ιδρύει το διαφημιστικό γραφείο Graffiti. Το 1991, η Graffiti σχεδιάζει το δελφίνι, τη μασκότ των Μεσογειακών Αγώνων. Το 1992, αποφοιτά από τη Νομική και το 1993 από το Deree. Την περίοδο 1992-93, διευθύνει την αγγλόφωνη έκδοση “International Politics” και διοργανώνει, με τη συνεργασία του πρώην Πρωθυπουργού Ξενοφώντα Ζολώτα, το 6ο Διεθνές Οικονομολογικό Συνέδριο του ΣΑΚΑ.

Το 1993, ξεκινά μεταπτυχιακες σπουδές στο City University του Λονδίνου στην Πολιτική των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Τηλεπικοινωνιών, που ολοκληρώνει το 1994. Την ίδια χρονιά ξεκινά η συνεργασία του με την εταιρία Kapa Research, στο τμήμα Πολιτικών Ερευνών. Το 1996, ξεκινά ερευνητική εργασία σε θέματα συγκριτικής εκλογικής στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας στο Goldsmiths University, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το 1996, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, συνεργάζεται στo πλαίσιo της εκστρατείας του Δημοκρατικού Κόμματος και γίνεται μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Συμβούλων (AAPC).

Το 1997, αναλαμβάνει Υπεύθυνος Ανάπτυξης Δικτύου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη του Νορβηγικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Telenor και αργότερα, διατελεί Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Promonte, της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στη Σερβία & το Μαυροβούνιο. Το 2000, αναλαμβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004” και λίγο μετά, αναλαμβάνει Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ), του ιστορικού φιλελεύθερου think tank της χώρας. Εργάζεται στενά με τον Κώστα Καραμανλή στις προεκλογικές καμπάνιες των εθνικών εκλογών 2000 και των νικηφόρων 2004.

Την περίοδο 2004-2009, από τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), συμμετέχει στην ηγετική ομάδα, που οδήγησε στις νίκες των Ευρωεκλογών 2004, Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών 2006 και Εθνικών 2007. Την ίδια περίοδο, έχει ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υπεύθυνη για νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις σε 28 χώρες. Την ίδια περίοδο, συνεργάζεται και με το Think Tank IRI του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενώ εργάζεται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στον τομέα επιμόρφωσης στελεχών. Στην τελευταία νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών, είχε, παράλληλα, και την ευθύνη εκπροσώπησης της ΝΔ στα ΜΜΕ.

Το 2009, ιδρύει τη δεξαμενή σκέψης Forum 2020 και το 2010 αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π και σύμβουλος διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εισηγείται το πρόγραμμα “Ολυμπιακός 2020”, που αποφέρει στο Σύλλογο έσοδα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Στην επαγγελματική του πορεία, έχει εργαστεί ως σύμβουλος επικοινωνίας βιομηχανιών, εταιριών, φορέων, δήμων, κομμάτων και πολιτικών και πιο πρόσφατα του Deree και της εισηγμένης στο NASDAQ Velti. Άρθρα και αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί στον Ελληνικό και το διεθνή τύπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments