Διεθνή

Ερντογάν: Ή ελάτε στο πεδίο και πληρώστε τίμημα ή ξεκινήστε διαπραγματεύσεις

Ερντογάν: Ή ελάτε στο πεδίο και πληρώστε τίμημα ή ξεκινήστε διαπραγματεύσεις
Ερντογάν: Κάθε μέρα και μια άλλη δήλωση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επανήλθε στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου σε απειλητικό τόνο.

Μόλις μια μέρα έχει περάσει από την πρώτη ισλαμική προσευχή στην Αγιά Σοφιά μετά τη μετατροπή της σε τζαμί και τη φιέστα που έστησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος δεν σταματά τις εμπρηστικές δηλώσεις.

Όπωε αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Μανώλης Κωστίδης στο eleftherostypos.gr, o Ερντογάν μίλησε σε απειλητικό τόνο και είπε ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στο έδαφος και τους φυσικούς πόρους κανενός αλλά «δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας».

Ο Ερντογάν ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, πως «όσοι μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική, τους προειδοποιώ ξεκάθαρα. Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις.

Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στο έδαφος στην θάλασσα στους φυσικούς του πόρους κανενός. Όμως, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώσει χέρι, στα δικά μας συμφέροντα και δικαιώματα».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα έγινε γνωστό από την τουρκική πρεσβεία με μια ανάρτησή της στο Twitter πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες.

Δείτε την ανάρτηση

Πρόκειται, όμως, για πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται από το ελληνικό Πεντάγωνο. Η ελληνική πλευρά εικάζει ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι τμήμα του διπλωματικού παιχνιδιού εντυπώσεων από την πλευρά της Τουρκίας. «Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η παραπάνω ανάρτηση.

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο». Ωστόσο, όπως φαίνεται και στoν χάρτη, το σκάφος βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Δείτε τον χάρτη με τη θέση του πλοίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments