Ελλάδα

Καύσωνας Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία τέλη Ιουλίου – Σε αυτές τις περιοχές θα πιάσει 40άρια [pics]

Καύσωνας Ελλάδα: Στα ύψη η θερμοκρασία τέλη Ιουλίου – Σε αυτές τις περιοχές θα πιάσει 40άρια [pics]
Καύσωνας Ελλάδα: Λίγες μόνο ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει ο τρέχων μήνας, ο υδράργυρος προβλέπεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση.

Ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες την ερχόμενη και τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, με το θερμόμετρο να ξεπερνά και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις τελευταίες τρεις ημέρες του Ιουλίου

Ο καιρός λοιπόν, προβλέπεται ιδιαίτερα ζεστός, τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου με τον καύσωνα να είναι προ των πυλών. Λίγες μόνο ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει ο τρέχων μήνας, ο υδράργυρος προβλέπεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση, φτάνοντας σε αρκετές περιοχές μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Με αυτά τα δεδομένα, προβλέπεται ένα «φινάλε» Ιουλίου με καύσωνα διαρκείας.

Η σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις τελευταίες τρεις ημέρες του Ιουλίου, δηλαδή την Τετάρτη 29 Ιουλίου, την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετωρολόγων. Ο υδράργυρος δείχνει να παίρνει την ανηφόρα για αρκετά 24ωρα, με την άνοδο να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική, κυρίως, Ελλάδα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά ελαφρώς, ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόβλεψη του καιρού για την Τετάρτη 29 Ιουλίου

Η πρόβλεψη του καιρού για την Πέμπτη 30 Ιουλίου

Η πρόβλεψη του καιρού για την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Για να δείτε την πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα, πατήστε εδώ.

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου

Για την Τρίτη 28 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τετάρτη 29 Ιουλίου και για την Πέμπτη 30 Ιουλίου

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη στα ηπειρωτικά.

Για την Παρασκευή 31 Ιουλίου και για το Σάββατο 1 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments