Διεθνή

Γερμανία πτώση αεροπλάνου: Τρεις νεκροί από συντριβή αεροσκάφους

Γερμανία πτώση αεροπλάνου: Τρεις νεκροί από συντριβή αεροσκάφους
Γερμανία πτώση αεροπλάνου: Το αεροπλάνο "καρφώθηκε" σε ταράτσα κατοικίας, ενώ προκλήθηκε φωτιά στο κτήριο - Νεκροί τρεις άνθρωποι.

Αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου στην πόλη Βέσελ της δυτικής Γερμανίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το flash.gr συνετρίβη ένα αεροσκάφος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Το αεροπλάνο κατέληξε σε ταράτσα κατοικίας στη γερμανική πόλη. Έτσι, από το περιστατικό προκλήθηκε φωτιά στο κτήριο, ενώ οι διασώστες εντόπισαν τις σορούς τριών ατόμων. «Δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά τους αυτή τη στιγμή. Εξακολουθούμε να διερευνούμε την αιτία της συντριβής», ανέφεραν οι Αρχές. Παράλληλα, ένα παιδί φέρει ελαφρά τραύματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν στα θύματα συγκαταλέγονται και οι επιβάτες του αεροσκάφους.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από τη συντριβή του αεροσκάφους:

Συντριβή αεροσκάφους και στην Τουρκία πριν λίγες ημέρες

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουλίου στη γειτονική Τουρκία καθώς αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης συνετρίβη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Το δυστύχημα συνέβη στην ανατολική επαρχία Βαν. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το αεροπλάνο προσέκρουσε στο βουνό Άρτος σε υψόμετρο 2.200 μέτρων.

«Ενημερωθήκαμε πως χάσαμε επτά ήρωες, δύο εκ των οποίων ήταν οι πιλότοι», ανέφερε ο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίο μετέβη στο σημείο της συντριβής.

Παράλληλα ο κ. Σοϊλού ανέφερε πως το αεροπλάνο ήταν μοντέλο του 2015.  «Το αεροπλάνο ήταν μοντέλο του 2015 και είχε αποστολή την αναγνώριση και επιτήρηση των επαρχιών Βαν και Χακάρι από τη Δευτέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.  Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Φαν Φέριτ Μέλεν στις 6:35 το απόγευμα, τοπική ώρα, ενώ η τελευταία φορά που υπήρξε επικοινωνία με το ραντάρ ήταν στις 10:45. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν οι πιλότοι με τον πύργο ελέγχου, ήταν στις 10:32. Τα αίτια της συντριβής παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.  Μέχρι στιγμής δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Τα social media είχαν γεμίσει με αναρτήσεις χρηστών που εκφράζουν τη θλίψη τους για το περιστατικό. «Το αεροπλάνο συνετρίβη κατά τη διάρκεια πτήσης αναγνώρισης στο Βαν, και 7 από τους πιλότους μας είναι νεκροί. Εύχομαι καλή υγεία και υπομονή στους συγγενείς τους. Λυπάμαι για την απώλειά τους». «Υπομονή στους συγγενείς τους», «Εύχομαι να αναπαυθούν» ήταν  κάποια από τα μηνύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments