Διεθνή

Κορωνοϊός Βραζιλία: “Μαίνεται” ο ιός στη χώρα – Πάνω από 86.000 οι νεκροί

Κορωνοϊός Βραζιλία: “Μαίνεται” ο ιός στη χώρα – Πάνω από 86.000 οι νεκροί
Κορωνοϊός Βραζιλία: Ο συνολικός απολογισμός έχει φθάσει ανέρχεται σε 86.449 νεκρούς και 2.343.366 κρούσματα.

Οι λατινοαμερικανικές χώρες έχουν δεχθεί βαρύτατο πλήγμα από το πέρασμα του ιού. Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί η Βραζιλία η οποία καθημερινά μετρά νέα κρούσματα και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία και δυστυχώς τα θύματα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Ειδικότερα, το ο υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο 25 Ιουλίου ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε 1.211 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 51.147 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός απολογισμός έχει φθάσει ως εδώ επισήμως τους 86.449 νεκρούς επί συνόλου 2.343.366 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον φονικό ιό.

Ο ιός στις ΗΠΑ είναι ανεξέλεγκτος – Κρατάει τα ηνία της “πρωτιάς” η Αμερική

Μαίνεται ο φονικός ιός στις ΗΠΑ καθώς χθες καταγράφηκαν 68.212 νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό μέσα σε μόλις 24 ώρες, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νοσούντων ανέρχεται σε 4.174.437 αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στη χώρα. Οι ΗΠΑ είναι μακραν η χώρα που έχει πληγεί βαρύτατα από τον ιό, σύμφωνα με την καταμέτρηση της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας).

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας  έφθασε συνολικά τους 146.391, με 1.067 επιπλέον θανάτους το προηγούμενο 24ωρο.

Μολονότι καταγραφόταν μια ορισμένη βελτίωση της κατάστασης περί τα τέλη της άνοιξης, εδώ και αρκετές εβδομάδες η καμπύλη της μετάδοσης στις ΗΠΑ πήρε ξανά ανοδική τροχιά, ειδικά στον Νότο και στη Δύση. Τις τελευταίες 12 ημέρες, το επίπεδο των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που καταγράφονται ανά 24 ώρες δεν έχει πέσει κάτω από το επίπεδο των 60.000.

Ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ εκτιμά πως το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έχει ήδη φτάσει στη Γερμανία

«Το δεύτερο κύμα είναι ήδη εδώ. Συμβαίνει κάθε μέρα. Έχουμε καθημερινά νέες εστίες κρουσμάτων, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά πολύ», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κος Κρέτσμερ στη «Rheinische Post» και επισημαίνει ότι «το βασικό μέλημα τώρα είναι κάθε μέρα να σπάμε εκ νέου αυτό το κύμα. Και αυτό γίνεται τώρα απίστευτα καλά, διότι με το ομοσπονδιακό σύστημα η Γερμανία μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση ακριβέστερα, με στοχευμένες δράσεις, από τα κράτη που διοικούνται με μια κεντρική κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments