Αθλητισμός

Βασίλης Μπάρκας Σέλτικ: Ανέβηκαν οι Σκωτσέζοι – Το σκέφτονται στην ΑΕΚ

Βασίλης Μπάρκας Σέλτικ: Ανέβηκαν οι Σκωτσέζοι – Το σκέφτονται στην ΑΕΚ
Βασίλης Μπάρκας Σέλτικ: Η πρωταθλήτρια Σκωτίας ανέβασε την προσφορά της και αυξάνει την πίεση προς την πλευρά της ΑΕΚ.

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη του Μπάρκα ήταν μεγάλη. Η ΑΕΚ αποφάσισε να επενδύσει πάνω του πριν από λίγα χρόνια και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Ο Έλληνας γκολκίπερ αποτελεί την πρώτη επιλογή όλων των προπονητών που έχουν περάσει από την ομάδα. Παράλληλα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν είχε πετύχει την Εθνική σε καλύτερη φάση θα μπορούσε ήδη να έχει εξασφαλήσει μια καλή μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.

Βέβαια και οι εμφανίσεις του με την ΑΕΚ σε συνδιασμό με την εμπειρία του είναι αρκετές για να του ανοίξουν αρκετές πόρτες. Τα τελευταία δυο καλοκαίρια έχει φλερτάρει με καλές Ευρωπαϊκές ομάδες. Αποκορύφωμα ήταν το περσινό ενδιαφέρον της Ρόμα που τελικά δεν μετουσιώθηκε σε μεταγραφή. Την ίδια στιγμή η Μονπελιέ, αλλά και η Σέλτικ παρακολουθούν στενά την περίπτωση του. Ειδικότερα η ομάδα της Σκωτίας έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα για να τον δει, ενώ είχε μπει στη λίστα τους στα παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League.

Η νέα πρόταση της Σέλτικ και τα “θέλω” της ΑΕΚ

Αυτή τη στιγμή η Σέλτικ εμφανίζεται αποφασισμένη να κάνει δικό της τον Βασίλη Μπάρκα. Μετά την πρόταση 3,5 εκατ. ευρώ που απορρίφθηκε, οι «καθολικοί» επέστρεψαν καταθέτοντας βελτιωμένη προσφορά, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. Αυτή πλησιάζει τις απαιτήσεις της ΑΕΚ (στα 6-7 εκατ. ευρώ, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά), με τους «κιτρινόμαυρους» πλέον να έχουν μπει σε σκέψεις και την τρέχουσα εβδομάδα ίσως καθοριστική για την υπόθεση.

Η πλευρά του 26χρονου διεθνούς γκολκίπερ τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα της Γλασκόβης και επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του έξω από την Ελλάδα, με την προοπτική να αγωνιστεί ξανά στο Champions League. Σε περίπτωση πώλησης του Μπάρκα, είναι άγνωστο ακόμη αν η ΑΕΚ θα εμπιστευτεί τη θέση του βασικού γκολκίπερ στον Τσιντώτα (με αναπληρωματικό τον Αθανασιάδη) ή θα κινηθεί για άλλον τερματοφύλακα. Το γεγονός ότι η μεταγραφή περίοδος θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβριο δίνει στην ΑΕΚ την άνεση να τσεκάρει τους δυο γκολκίπερ της, αλλά και την αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments