Ελλάδα

Άνοιγμα συνόρων κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ από αύριο όσοι έρχονται από Βουλγαρία, Ρουμανία

Άνοιγμα συνόρων κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ από αύριο όσοι έρχονται από Βουλγαρία, Ρουμανία
Άνοιγμα συνόρων κορωνοϊός: Αναλυτικά τι ισχύει από αύριο για τις αφίξεις στη χώρα μας από Βουλγαρία και Ρουμανία.

Σε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού προχωρά η κυβέρνηση, μετά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στις βαλκανικές χώρες. Συγκεκριμένα, από αύριο, Τρίτη 28 Ιουλίου, και για μία εβδομάδα (δηλαδή έως τις 4 Αυγούστου) όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μας από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Αυτό προβλέπει, η αεροπορική οδηγία (notam), η οποία εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν απόφασης της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας. Αναλυτικά η απόφαση:

«Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Κλειστά τα σύνορα στη Νίκη – Ανοιχτά στην Κρυσταλλοπηγή:

Σημειώνεται, πως μέχρι τις 4 Αυγούστου θα είναι κλειστά για τους πολίτες και για την εμπορευματική κίνηση τα σύνορα στον τελωνειακό σταθμό Νίκης, στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αποφυγή διασποράς του ιού. Η είσοδος στη χώρα επιτρέπεται από συγκεκριμένα σημεία ελέγχου. Την Κακκαβιά, την Κρυσταλλοπηγή, τους Εύζωνες, τον Προμαχώνα, τη Νυμφαία και τους Κήπους. Διευκρινίζεται ότι:

  • Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.
  • Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments