Διεθνή

Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: Εξοργισμένοι οι Βρετανοί τουρίστες με την απόφαση για καραντίνα

Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: Εξοργισμένοι οι Βρετανοί τουρίστες με την απόφαση για καραντίνα
Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: "Είναι πολύ κακό διότι έγινε ξαφνικά, δεν μας έδωσαν χρόνο να προετοιμαστούμε", ήταν μερικά από τα λόγια τουριστών.

Ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σκωτίας ενημέρωσε ότι από τα μεσάνυχτα Σαββάτου 25 Ιουλίου, όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία που θα φθάνουν στη Βρετανίαθα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρεςγια να διασφαλιστεί ότι δεν θα διασπείρουν τον κορωνοϊό, για την προστασία όλων των πολιτών. Ωστόσο, αυτή η απόφαση φαίνεται να εξόργισε τους Βρετανούς τουρίστες που επέστρεψαν στη χώρα τους από διακοπές στην Ισπανία.

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις των Βρετανών τουριστών

  • «Είναι πολύ κακό διότι έγινε ξαφνικά, δεν μας έδωσαν χρόνο να προετοιμαστούμε, οπότε τώρα όλοι πανικοβάλλονται», δήλωσε η Έμιλι Χάρισον από το Έσεξ την ώρα που επιβιβαζόταν σε πτήση για το Λονδίνο.
  • Το μέτρο αυτό επηρεάζει πολλούς Βρετανούς, ανάμεσά τους και τον υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ο οποίος βρίσκεται αυτή την περίοδο διακοπές στην Ισπανία, σύμφωνα με τους Sunday Times.
  • Ο Σαπς συμμετείχε μέσω τηλεφώνου από το θέρετρο όπου κάνει διακοπές στην έκτακτη συνεδρίαση της βρετανικής κυβέρνησης στην οποία ελήφθη η απόφαση για την Ισπανία.

Η απόφαση της Βρετανίας  ήρθε μετά από μια παρόμοια απόφαση της Νορβηγίας, η οποία επανέφερε την καραντίνα 10 ημερών για όσους επιστρέφουν από την Ισπανία. Παράλληλα στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η Γαλλία, η οποία έχει συστήσει στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Καταλονία. Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγονται τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ηπειρωτική Ισπανία, ωθώντας τις περιφερειακές αρχές στα Κανάρια νησιά και τις Βαλεαρίδες να ανακοινώσουν ότι θα προσπαθήσουν να λάβουν εξαίρεση από την καραντίνα.

Ο φονικός ιός φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτος στην Ισπανία, καθώς μέχρι και σήμερα καταγράφονται νέα κρούσματα με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τα μέτρα τους και οι υπόλοιπες χώρες

Η χώρα αφού επέβαλε αυστηρό lockdown προς αναχαίτιση του ιού , άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα στις αρχές του καλοκαιριού. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται νέα άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με τις περισσότερες ισπανικές επαρχίες να επαναφέρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους και άλλες, όπως η Βαρκελώνη, να καλούν τους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments