Αθλητισμός

Βασίλης Μπάρκας Σέλτικ: Η κορυφαία πώληση της ΑΕΚ – Αυτό είναι το TOP-5

Βασίλης Μπάρκας Σέλτικ: Η κορυφαία πώληση της ΑΕΚ – Αυτό είναι το TOP-5
Βασίλης Μπάρκας Σέλτικ: Ο έμπειρος τερματοφύλακας αναμένεται να γίνει η κορυφαία πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ.

Τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Μπάρκας βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο πολλών ομάδων. Το περσινό καλοκαίρι η Ρόμα έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον, αλλά τελικά προτίμησε να στραφεί σε άλλες λύσεις. Μια άλλη ομάδα που επίσης ενδιαφέρθηκε ήταν η Σέλτικ. Η πρωταθλήτρια Σκωτιάς παρακολούθησε αρχικά τον ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων για τα προκριματικά του Champions League. Σχεδόν δυο χρόνια μετά η Σέλτικ έκανε την πρώτη της κίνηση για την απόκτηση του διεθνή γκολκίπερ.

Οι “πράσινοι” αρχικά έκαναν μια πρόταση που δεν ικανοποίησε την ΑΕΚ και επανήλθαν με δεύτερη κοντά στα “θέλω” της Ένωση. Συγκεκριμένα αυτή είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ και ένα ακόμα με μορφή μπόνους. Παράλληλα οι “κιτρινόμαυροι” θα διατηρήσουν και ένα ποσοστό σε περίπτωση που ο Μπάρκας πάρει μεταγραφή για άλλη ομάδα μελλοντικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ατρόμητος δεν θα λάβει χρήματα από αυτό το πόσο καθώς το ποσοστό μεταπώλησης που είχε ίσχυε μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Η ιστορική πώληση του Μπάρκα

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών είναι αναγκαίο κακό για πολλές ομάδες. Η ΑΕΚ αγόρασε τον Βασίλη Μπάρκα για περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, τον είχε στην εστία της για περίπου τέσσερα χρόνια και πλέον τον πουλάει για 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μπορεί να έχει επιπλέον κέρδος αν ο έμπειρος γκολκίπερ συνεχίσει την ανοδική πορεία του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ομάδες της Premier League παρακολουθούν στενά το πρωτάθλημα της Σκωτίας.

Ο Μπάρκας θα βρεθεί στην Γλασκόβη για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Σέλτικ. Αυτόματα θα γίνει και η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ. Για πολλά χρόνια την πρώτη θέση στη σχετική λίστα είχε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που είχε πάρει μεταγραφή για την Ιταλική Τζένοα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Βράνιες για την μεταγραφή του στην Άντερλεχτ, ενώ ακολουθούν οι Σωτήρης Κυριάκος και Κώστας Κατσουράνης που είχαν μετακομίσει σε Λίβερπουλ και Μπενφίκα αντίστοιχα.

Το Τοπ 5 των πωλήσεων της ΑΕΚ

  1. Μπάρκας σε Σέλτικ 6-6,1 (+10% ποσοστό μεταπώλησης)
  2. Παπασταθόπουλος σε Τζένοα 3,8 (περιλαμβάνεται ποσ. μεταπώλησης)
  3. Βράνιες σε Άντερλεχτ 3,5
  4. Κυργιάκος σε Λίβερπουλ 3
  5. Κατσουράνης σε Μπενφίκα 2,8 (συν έσοδα από φιλικό στο ΟΑΚΑ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments