Ελλάδα

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής για την Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής για την Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη
Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη.

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο σειράς επαφών που έχει η Πρόεδρος της Επιτροπής με Αυτοδιοικητικούς Φορείς σε όλη τη χώρα, με στόχο τη συζήτηση του πλαισίου των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπλοκή στην εθνική αυτή υπόθεση. 

Κατά τη διάρκεια συνάντησης, διαπιστώθηκε η συναντίληψη της Επιτροπής και της Περιφέρειας αναφορικά με τις στοχεύσεις των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια, υπογραμμίστηκε η κοινή βούληση για στενή συνεργασία και επισημάνθηκε η σημασία αναπτυξιακών δράσεων που θα αφήσουν μια παρακαταθήκη για το μέλλον και τους νέους ανθρώπους.  Η Πρόεδρος της Επιτροπής επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει.

Όχι μόνο επειδή σε αυτήν ζει η μισή σχεδόν Ελλάδα, αλλά και επειδή στα διοικητικά όριά της βρίσκονται περιοχές με ξεχωριστή ιστορική βαρύτητα.

Περιοχές που σημάδεψαν την Επανάσταση και θα έχουν κεντρικό ρόλο στους εορτασμούς, όπως η Ύδρα, οι Σπέτσες, η Αίγινα και η Τροιζηνία. Παράλληλα, η κυρία Αγγελοπούλου παρατήρησε ότι τα τελευταία χρόνια η Αττική μπαίνει πιο δυνατά στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Όλο και περισσότεροι επισκέπτες δεν περνούν απλώς από την Αττική αλλά μένουν κιόλας σε αυτήν, κάτι που αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο που μπορεί να έχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια. 

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα του πολιτισμού ενώ εμφανίστηκε διατεθειμένος να εντάξει αναπτυξιακές δράσεις της Περιφέρειας στον τέταρτο άξονα της Επιτροπής. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν επί μακρόν ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και τα βιο-απόβλητα, καθώς μετά τον Σεπτέμβριο η Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να ανακοινώσει ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Παράλληλα, διατυπώθηκαν απόψεις και σκέψεις για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τόνισε: 

«Είχαμε σήμερα τη ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και να μιλήσουμε για τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Επειδή γνωρίζω ότι τον Περιφερειάρχη δεν τον απασχολεί ο τύπος αλλά η ουσία, συζητήσαμε, εκτός από την πρόταση που έχει καταθέσει η Περιφέρεια, για πρωτοβουλίες που ουσιαστικά εμπίπτουν στον τέταρτο άξονα του έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», το παράθυρο στο μέλλον. Συζητήσαμε, δηλαδή, για το πώς ο κόσμος, και ιδιαίτερα ο νέος κόσμος στην Περιφέρεια, θα νιώσει το αποτύπωμα της προσπάθειας που θα κάνει η Περιφέρεια για το μέλλον του». 

Ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης ανέφερε: 

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που συναντηθήκαμε σήμερα με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου– Δασκαλάκη. Μια Ελληνίδα που έχει συμβάλει με το έργο της στην επιτυχή υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και σήμερα εργάζεται συστηματικά για να πραγματοποιηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που μπορούν να αναληφθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων είναι εφικτό να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας και να αναβαθμίσουμε τη διεθνή της εικόνα. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια θα είμαστε συνοδοιπόροι. Η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις που θα αφήσουν διαχρονικά το αποτύπωμά τους και θα αναδείξουν τον ιστορικό, φυσικό και τουριστικό πλούτο της χώρας σε όλο τον κόσμο». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι: Γιάννης Σελίμης, Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, Ελένη Δουνδουλάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού,  Μαίρη Βιδάλη, ηθοποιός και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την επέτειο του 2021 και Χάρης Ρώμας, ηθοποιός και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις. Την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» συνόδευσε ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας της Επιτροπής, Αθανάσιος Κανταρτζής. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments