Ελλάδα

Ιερά Σύνοδος κορωνοϊός: Εγκύκλιος με μέτρα κατά του ιού εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Ιερά Σύνοδος κορωνοϊός: Εγκύκλιος με μέτρα κατά του ιού εν όψει Δεκαπενταύγουστου
Ιερά Σύνοδος κορωνοϊός: Νέα εγκύκλιος κυκλοφόρησε με μέτρα κατά του ιού εν όψει του Δεκαπενταύγουστου. Δεν υπάρχει οδηγία για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, υποχρεωτική θα είναι η μάσκα για το προσωπικό και τους πελάτες σε καταστήματα λιανικής και σε ΔΕΚΟ. Επίσης, σε γραφεία, σε καταστήματα τροφίμων, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τα μέτρα απουσιάζει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκκλησίες παρόλο που μιλάμε για κλειστούς χώρους, τους οποίους επισκέπτονται και πολλοί ηλικιωμένοι που είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, η Ιερά Σύνοδος, αφού είχαν εξαγγελθεί τα νέα μέτρα από τη μεριά της κυβέρνησης, αναφέρει ότι εν όψει της γιορτής του Σωτήρος, αλλά και της Κοίμησης της Θεοτόκου όπου αναμένεται να υπάρχει μαζική συμμετοχή πιστών στις λειτουργίες, έστειλε εγκύκλιο με μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας. Ούτε σε αυτά περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

«Εν όψει των επικειμένων μεγάλων εορτών του θέρους (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου), στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις ιερές Ακολουθίες και με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το Γρα­φείο Τύ­που της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανα­κοι­νώ­νει ότι εστάλη σήμερα Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια του οποίου έγινε υπενθύμιση των σχετικών αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους Κληρικούς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας».

Τι ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις εκκλησίες

Όσον αφορά τους χώρους λατρείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών τηρεί τους κανόνες και δεν υπάρχει ανάγκη αυτήν τη στιγμή για λήψη περαιτέρω μέτρων. «Αν χρειαστεί να παρθεί κάποια απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με τα επιστημονικά δεδομένα», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments