Πολιτική

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες και τους αγρότες στην τύχη τους

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες και τους αγρότες στην τύχη τους
Σκουρλέτης: Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δεν δόθηκαν οι απαιτούμενες ενισχύσεις» σε αυτά τα επαγγέλματα.

Κριτική στον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού από την ελληνική κυβέρνηση άσκησε ο Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Λάρισα όπου βρέθηκε κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη, αλλά και στον δήμο Αγιάς.

Η «πρόβλεψή» του για τους επόμενους μήνες

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και τον αγροτικό κόσμο στην τύχη τους. Κάνουν τα λιγότερα δυνατά και ενώ είναι σίγουρο ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι για την οικονομία, δεν φαίνεται ότι υιοθετεί ένα πιο δυναμικό σχέδιο στήριξης των πληττόμενων κλάδων» δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του επισκέφθηκε και τον δήμο Αγιάς, όπου συναντήθηκε με παραγωγούς αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού, ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αφορμή και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι δεν κάνει αυτά που πρέπει για να περιορίσει τις επιπτώσεις της ύφεσης». Τόνισε δε, ότι «δεν πρόκειται για αδυναμία της κυβέρνησης, αλλά για τον λόγο ότι η κυβέρνηση διακατέχεται από μια αντίληψη, που πιστεύει ότι η αγορά θα ισορροπήσει από μόνη της και ότι η υγειονομική κρίση είναι μια ευκαιρία για την αναδιάρθρωση της αγοράς». Ο κος Σκουρλέτης τόνισε συγκεκριμένα, ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας «δεν δόθηκαν οι απαιτούμενες ενισχύσεις», σημειώνοντας παράλληλα πως «εξαγγέλθηκαν προγράμματα τα οποία έχουν αφήσει έξω την συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

«Η αντίληψη αυτή, λέει ότι πρέπει να βγουν έξω οι πιο αδύναμοι κρίκοι, να μείνουν οι πιο ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα να υποβαθμιστεί η εργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «εμείς με τις προτάσεις που καταθέσαμε, αποδείξαμε ότι η ελληνική οικονομία, λόγω της διαχείρισης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε τις δυνατότητες για να στηρίξει τους εργαζομένους, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι με γενικόλογες υποσχέσεις, αλλά με άμεσες και μη επιστρεπτέες επιδοτήσεις – αλλά και το κόστος των εργαζομένων για μείνουν στη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments