Ελλάδα

Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Απαισιόδοξος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – «Δεν φορούν μάσκες»

Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Απαισιόδοξος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – «Δεν φορούν μάσκες»
Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Την απαισιοδοξία του για την πανδημία και την εξέλιξή της εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Τόνισε ότι οι πολίτες υποτίμησαν τη χρήση μάσκας.

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε συνέντευξή του σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ δηλώνει πως οι πολίτες δεν ακολούθησαν τη σύσταση των γιατρών για χρήση της μάσκας, γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων με αποτέλεσμα τη νέα αυστηροποίηση των μέτρων.

«Δεν έχουμε όπλα για αυτήν την ασθένεια, δεν έχουμε φάρμακα, είναι ύπουλη, μεταδίδεται από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι ότι νοσούν. Μεταδίδεται πολύ εύκολα και είναι απρόβλεπτη» τόνισε χαρακτηριστικά, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου».

«Άλλος άνθρωπος δεν θα καταλάβει καν ότι νοσεί, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να αρρωστήσει βαριά και να χρειαστεί να δώσει μάχη για τη ζωή του» πρόσθεσε, ενώ συνέχισε σε συνέντευξή του στο Open λέγοντας: «Ευτυχώς στη χώρα μας δεν έχουμε δει σκηνές… αδιανόητες σε σχέση με γείτονες χώρες, είδαμε όμως εγκληματικά συστήματα υγείας να ”γονατίζουν” και να μην μπορούν να ανταποκριθούν».

Όσο για το πώς βλέπει την πορεία της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι, παρουσιάστηκε απαισιόδοξος, λέγοντας: «Καταφέραμε και πήγαμε καλά την άνοιξη, όμως τώρα είμαστε κοντά στο να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι, γι’ αυτό και υπάρχει αυστηροποίηση των πραγμάτων».

«Έπρεπε να έρθουν τα πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος. Δεν καταφέραμε ποτέ να πείσουμε για τη χρήση της μάσκας. Δεν μπορούσαμε πέραν της σύστασης να επιβάλλουμε ως γιατροί τη χρήση της. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπείες και για τις επεμβάσεις. Ο γιατρός συστήνει κι ο ασθενής επιλέγει», σημείωσε ακόμα,

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι ασπίδες δεν αντικαθιστούν τις μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια. «Οι κάθετες για παράδειγμα βοηθούν στην περίπτωση που κάποιος που εργάζεται σε μια κουζίνα ταχυφαγείου. Οι άλλες που στηρίζονται στο πηγούνι είναι… διακοσμητικές», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι με βάση τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα ήταν 57. Η ανακοίνωση ενημέρωνε ότι: «Σήμερα ανακοινώνουμε 57 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες.

1212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments