Ελλάδα

Κατάληψη Δήμος Κρήτη: Πρόεδρος κοινότητας «κατέλαβε» δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί για το νερό

Κατάληψη Δήμος Κρήτη: Πρόεδρος κοινότητας «κατέλαβε» δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί για το νερό
Κατάληψη Δήμος Κρήτη: Πρόεδρος κοινότητας στον νομό Ηρακλείου δεν άντεξε άλλο να μην λύνεται το πρόβλημα με το νερό στο χωριό του και προχώρησε σε μια ρηξικέλευθη κίνηση.

Είχε προειδοποιήσει, αλλά δεν τον πήραν στα σοβαρά. Τότε και εκείνος αποφάσισε να πάρει έκτακτα μέτρα. Ο πρόεδρος του χωριού Ευαγγελισμός στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, Μηνάς Ανδρεαδάκης κατέλαβε το παλιό δημαρχείο του Καστελλίου έτσι ώστε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του ίδιου και των συγχωριανών του για την κατάσταση που επικρατεί με το νερό.

Σύμφωνα με το σάιτ newshub.gr, ο κ. Ανδρεαδάκης, αφού έκανε εγγράφως γνωστή την κίνηση του αυτή, καταθέτοντας και πρωτοκολλώντας το σχετικό έγγραφο, έκανε την κατάληψη, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως εδώ και ένα μήνα, δεν έχουν αντιμετωπιστεί οι σοβαρές βλάβες στο υδροαρδευτικό δίκτυο του χωριού του, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάνεται μεγάλη ποσότητα νερού, αλλά και να μην έχουν νερό οι κάτοικοι, ούτε για να ποτίσουν τις καλλιεργειες τους, ούτε και να πιουν!

Ο ίδιος μιλώντας στο newshub.gr για την κίνηση του αυτή είπε ότι είχε προειδοποιήσει για την κατάληψη, αφού πρώτα είχε κάνει όλες τις απαιτούμενες επαφές και ενέργειες το προηγούμενο διάστημα.

Βλέποντας όμως ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση, χρησιμοποίησε το ακραίο αυτό μέτρο πίεσης. Όταν έκανε την κατάληψη, όπως ο ίδιος είπε, ένας εργαζόμενος του Δήμου, κάλεσε την Αστυνομία. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, χωρίς όμως να προχωρήσουν στη σύλληψη του, αφού, όπως λέει κι ο ίδιος: «Προς τιμήν τους οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι αγωνίζομαι για ένα αίτημα δίκαιο που αφορά μια ολόκληρη περιοχή».

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, ούτε με κάποιον αντιδήμαρχο. «Αγωνίζομαι ενάντια στο σύστημα που έχει δομηθεί και δεν δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετείται ο πολίτης και να προστατεύεται όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα». Σύμφωνα με τη δέσμευση που έλαβε από τον Δήμαρχο, αύριο Πέμπτη, θα υπάρξει αυτοψία στα σημεία των βλαβών για να δρομολογηθεί η επιδιόρθωση τους. Ο κ. Ανδρεαδάκης λέει ότι δεν μιλάμε για μια λακκούβα, η οποία και να μείνει στο οδόστρωμα δεν πειράζει και τόσο. Μιλάμε για την απώλεια ποσότητας νερού, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό!

«Στη μια από τις βλάβες είχε γίνει μια επιδιόρθωση, χωρίς όμως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Έτσι έχουμε τρία σημεία στα οποία το νερό τρέχει ασταμάτητα. Χθες ήρθε άλλος ένας κάτοικος και μου έκανε παράπονα, ότι δεν έχει νερό. Δεν μπορεί να είναι δικαιολογία ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να έρθει μέσα σε ένα μήνα να δει τις βλάβες», κατέληξε ο κ. Ανδρεαδάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments