Αθλητισμός

Βασίλης Μπάρκας Σέλτικ: «Κέλτης» και επίσημα ο Έλληνας γκολκίπερ

Βασίλης Μπάρκας Σέλτικ: «Κέλτης» και επίσημα ο Έλληνας γκολκίπερ
Βασίλης Μπάρκας Σέλτικ: Η μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Σκωτίας ανακοίνωσε την επίσημη απόκτηση του Έλληνα γκολκίπερ.

Είναι πλέον επίσημο. Ο Βασίλης Μπάρκας ανήκει στη Σέλτικ και θα συνεχίσει την καριέρα του στη σκωτσέζικη Premier League. Η πρωταθλήτρια Σκωτίας ανακοίνωσε την απόκτηση του 26χρονου τερματοφύλακα, ο οποίος ταξίδεψε το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουλίου στη Γλασκώβη, την επόμενη μέρα πέρασε από τις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η μεταγραφή, με τον Έλληνα διεθνή γκολκίπερ να υπογράφει για 4 χρόνια.

Η ΑΕΚ αποδέχτηκε την πρόταση των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που με τα μπόνους μπορεί να φτάσει τα 6 εκατομμύρια. Ο 26χρονος γκολκίπερ αγωνιζόταν στην ΑΕΚ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει 111 συμμετοχές. Τη σεζόν που τελείωσε πριν από λίγες μέρες έπαιξε σε 33 ματς, τα 28 στο πρωτάθλημα.

Το 2015-2016 έκανε 20 συμμετοχές με τον Ατρόμητο, εξαργυρώνοντας εκείνη τη σεζόν με μεταγραφή στην Ένωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 10% για τον Μπάρκα στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους πρωταθλητές Σκωτίας για τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Σκωτία, ο Μπάρκας είναι πολύ πιθανό να πάρει φανέλα βασικού την ερχόμενη Κυριακή, στην πρεμιέρα της σκωτσέζικης Premier League στον αγώνα των «Κελτών» κόντρα στη Χάμιλτον.

Δείτε την ανάρτηση της Σέλτικ στο Twitter για τη μεταγραφή του Βασίλη Μπάρκα

Στις πρώτες του δηλώσεις ως «Κέλτης», ο Βασίλης Μπάρκας υπογράμμισε ότι είναι ένα «όνειρο να έρχομαι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να περιμένω να παίξω για τη Σέλτικ». Είπε ακόμα ότι: «Ήρθα εδώ για να κερδίσω μετάλλια και τρόπαια. Θέλω να κερδίσω το 10ο συνεχόμενο και θέλω να βοηθήσω να προκριθούμε στο Champions League».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments