Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Αυξάνονται τα κρούσματα – Ανησυχία στις αρχές της χώρας

Κορωνοϊός Κίνα: Αυξάνονται τα κρούσματα – Ανησυχία στις αρχές της χώρας
Κορωνοϊός Κίνα: Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε η Κίνα το τελευταίο 24ωρο.

Νέο καμπανάκι κινδύνου χτυπά στην Κίνα καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότεροι από 100 νοσούντες και συγκεκριμένα 105. Δηλαδή τέσσερις περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Από τα νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, τα 96 διαγνώστηκαν στη βορειοδυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, 5 στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ, 1 στο Πεκίνο και 3 ήταν «εισαγόμενα».

Το υπουργείο Υγείας της χώρας έκανε λόγο για τον εντοπισμό άλλων 21 ασυμπτωματικών φορέων, από 27 την προηγουμένη. Σημειώνεται, πως η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στους απολογισμούς των κρουσμάτων που ανακοινώνει.

Επίσης, δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, πάντα σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας. Ως τα μεσάνυχτα, ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κορωνοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανερχόταν σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.165 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Αργεί ακόμα το εμβόλιο:

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε μήνυμά του ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν από τις αρχές της νέας χρονιάς. Συγκεκριμένα, η πρώτη χρήση εμβολίων κατά του ιού δεν μπορεί να αναμένεται πριν από τις αρχές του 2021, ξεκαθάρισε ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Παρ’ όλα αυτά οι ερευνητές σημειώνουν «ικανοποιητική πρόοδο» στην ανάπτυξη εμβολίων κατά της ασθένειας COVID-19, με λίγες δοκιμές που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

“Ο ΠΟΥ εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει τη δίκαιη διανομή των εμβολίων, αλλά εν τω μεταξύ είναι σημαντικό να καταστείλει την εξάπλωση του κορωνοϊού“, δήλωσε ο ιατρός αξιωματούχος του Οργανισμού, καθώς τα ημερήσια νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. «Σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο», δήλωσε ο Ράιαν, επισημαίνοντας ότι πολλά εμβόλια βρίσκονται τώρα στο τρίτο στάδιο των δοκιμών και κανένα δεν έχει αποτύχει μέχρι στιγμής, όσον αφορά την ασφάλεια ή την ικανότητα δημιουργίας ανοσοαπόκρισης. «Ρεαλιστικά θα είναι το πρώτο μέρος της επόμενης χρονιάς προτού αρχίσουμε να βλέπουμε ανθρώπους να εμβολιάζονται», τόνισε σε μια δημόσια εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments