Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 31 Ιουλίου: 78 νέα κρούσματα – 4.477 συνολικά – 206 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 31 Ιουλίου: 78 νέα κρούσματα – 4.477 συνολικά –  206 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 31 Ιουλίου: Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα έχουν αυξηθεί και είναι 78!

Ολοένα και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο αριθμός ξεπέρασε τον χθεσινό που ήταν ήδη αρκετά μεγάλος και σήμερα έφτασε τα 78! Από αυτά τα 25 καταγράφηκαν στην Αθήνα και τα 15 στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, για σήμερα 31 Ιουλίου επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 78 νέα κρούσματα με τα 10 να έχουν εντοπιστεί κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός πλέον ανέρχεται στους 4477 όπως φαίνεται και στο infographic που ακολουθεί.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 78 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4477, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1267 (28.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2218 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 55.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σκέψεις για νέα μέτρα

Έντονη είναι η ανησυχία στις αρχές για τον κορωνοϊό καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται αυξημένα νούμερα κρουσμάτων, με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα, όπου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 65 περιπτώσεις πολιτών που έχουν νοσήσει. Προκειμένου λοιπόν, να αποφευχθούν τα χειρότερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον φονικό ιό πραγματοποιεί αυτήν την ώρα έκτακτη σύσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΡΤ», η Επιτροπή εξετάζει τα επόμενα βήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διασπορά της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι λοιμωξιολόγοι σκέφτονται το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα αυστηρότερα μέτρα. Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση μελετάται το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σ’ όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών και των χώρων εργασίας. Σημειώνεται πως από την Τετάρτη 29 Ιουλίου του 2020, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε:

  • ΔΕΚΟ, τράπεζες και γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
  • καταστήματα λιανικής και τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία κ.λπ.)
  • κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, πλοία, αεροπλάνα
  • σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης (για τους εργαζόμενους)
  • νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα
  • ασανσέρ

Πάνω από 1.000 τα κρούσματα του Ιουλίου:

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε έναν μήνα, από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Ιουλίου, επιβεβαιώθηκαν 1.018 κρούσματα στη χώρα. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κλινικές COVID-19 ή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονται σε 99, εκ των οποίων οι 48 βρίσκονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Εντός του Ιουλίου, τα συνολικά κρούσματα στην πρωτεύουσα ήταν 203, ενώ ακόμη 105 είχαν επιβεβαιωθεί στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη διάρκεια αυτής εξετάστηκαν τα δεδομένα για την πορεία της νόσου και τονίστηκε η ανάγκη της εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο πρωθυπουργός στους επιστήμονες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments