Ελλάδα

Κορωνοϊός Μύκονος: Τρεις συλλήψεις για διενέργεια πάρτι χωρίς κανόνες προστασίας – Για ηχορύπανση η κατηγορία

Κορωνοϊός Μύκονος: Τρεις συλλήψεις για διενέργεια πάρτι χωρίς κανόνες προστασίας – Για ηχορύπανση η κατηγορία
Κορωνοϊός Μύκονος: Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για διενέργεια πάρτι που επικρατούσε συνωστισμός και δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν ήταν για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν αδίκημα που να καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις.

Ελέγχους διεξάγουν οι Αρχές σε όλη την χώρα και καταγράφουν παραβάσεις σχετικά με τα νέα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό. Στη Μύκονο προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις για διενέργεια πάρτι χωρίς τους απαιτούμενους κανόνες προστασίας. Σημειώνεται πως από σήμερα ισχύουν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα, ενώ οι αρχές προχώρησαν εκτός από τις συλλήψεις και στην επιβολή προστίμων. Το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το Flash.gr, αφήνει να διαρρεύσει ότι καταστηματάρχες και πολίτες συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα και κάνει λόγο για συλλήψεις σε Μύκονο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Στη Μύκονο ύστερα από ελέγχους σε 6 σε beach bar και 13 σε νυχτερινά κέντρα, υπήρξαν τρεις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για παραβάσεις περί συνωστισμού, αλλά επειδή δεν υπάρχει σχετικό αδίκημα παραπέμπονται για ηχορύπανση. Στη Νάουσα της Πάρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα άτομο για τη μη χρήση μάσκας.

Στην Χαλκιδική έκλεισαν δύο μπαρ

Στην Χαλκιδική σφραγίστηκαν δυο μπαρ για 15 ημέρες, επειδή στη διάρκεια ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες ήταν υπεράριθμοι και υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Έλεγχοι της τροχαίας και στα ΜΜΜ

Την ίδια ώρα, εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά σε κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων, γραμμές αστικών συγκοινωνιών, καθώς και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Από το πρωί του Σαββάτου σε 655 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, σε αστικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκε στους παραβάτες το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Τέλος, αστυνομικοί της τροχαίας εντόπισαν 6 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι επιβάτες. Οι επιβάτες αυτοί αποβιβάστηκαν στα διόδια και παρέμειναν σε εσωτερικό χώρο έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments