Ελλάδα

Σωκράτης Μάλαμας: Συνελήφθη ο διοργανωτής της συναυλίας του στην Καβάλα για λόγους συνωστισμού

Σωκράτης Μάλαμας: Συνελήφθη ο διοργανωτής της συναυλίας του στην Καβάλα για λόγους συνωστισμού
Σωκράτης Μάλαμας: Συνελήφθη ο υπεύθυνος διοργανωτής της συναυλίας στην Καβάλα για λόγους συνωστισμού. Κατέβαλα 1500 ευρώ διοικητικό πρόστιμο με την κατηγορία της παράβασης του ποινικού κώδικα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, 31 Ιουλίου, ο δημοφιλής καλλιτέχνης Σωκράτης Μάλαμας πραγματοποίησε συναυλία στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 1.000 άτομα. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου διοργανωτή της συναυλίας, με την κατηγορία της παράβασης των μέτρων του ποινικού κώδικα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αστυνομία κινήθηκε αυτεπάγγελτα και συνέλαβε τον προσωρινά υπεύθυνο για τη διοργάνωση της χθεσινής συναυλίας, καθώς στο χώρο του θεάτρου δεν τηρήθηκε κανένα από τα μέτρα που προβλέπονται στον ποινικό κώδικα με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού . Όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία δε φορούσαν μάσκες κατά την είσοδό και την αποχώρηση τους από το χώρο, ενώ δεν τηρήθηκαν και οι προβλεπόμενες αποστάσεις στις κερκίδες του θεάτρου. Επίσης, δεν υπήρχε ξεχωριστή είσοδος και έξοδος από το χώρο του θεάτρου.

Σφραγίστηκαν δύο μπαρ στη Χαλκιδική

Εν τω μεταξύ στη Χαλκιδική σφραγίστηκαν δυο μπαρ για 15 ημέρες, επειδή στη διάρκεια ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες ήταν υπεράριθμοι και υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για διενέργεια πάρτι που επικρατούσε συνωστισμός και δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν ήταν για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν αδίκημα που να καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις.

Τρεις συλλήψεις στη Μύκονο για πάρτι

Ελέγχους διεξάγουν οι Αρχές σε όλη την χώρα και καταγράφουν παραβάσεις σχετικά με τα νέα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό. Στη Μύκονο προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις για διενέργεια πάρτι χωρίς τους απαιτούμενους κανόνες προστασίας. Σημειώνεται πως από σήμερα ισχύουν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα, ενώ οι αρχές προχώρησαν εκτός από τις συλλήψεις και στην επιβολή προστίμων. Το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το Flash.gr, αφήνει να διαρρεύσει ότι καταστηματάρχες και πολίτες συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα και κάνει λόγο για συλλήψεις σε Μύκονο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. svg%3E

Στη Μύκονο ύστερα από ελέγχους σε 6 σε beach bar και 13 σε νυχτερινά κέντρα, υπήρξαν τρεις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για παραβάσεις περί συνωστισμού, αλλά επειδή δεν υπάρχει σχετικό αδίκημα παραπέμπονται για ηχορύπανση. Στη Νάουσα της Πάρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα άτομο για τη μη χρήση μάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments