Ελλάδα

SeaJets Σύρος: Εξεγέρθηκαν οι επιβάτες στο WorldChampion με αποτέλεσμα να κάνει έφοδο το Λιμενικό

SeaJets Σύρος: Εξεγέρθηκαν οι επιβάτες στο WorldChampion με αποτέλεσμα να κάνει έφοδο το Λιμενικό
SeaJets Σύρος: Ένα πρόβλημα στο πλοίο προκάλεσε την οργή των επιβατών.

Χάος προκλήθηκε στο πλοίο «WorldChampion» της SeaJets το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Σύρο – Μύκονο – Νάξο – Σαντορίνη, καθώς ο κλιματισμός του δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και η αντίδραση των επιβατών να είναι άμεση.

Πιο συγκεκριμένα, έφοδο στο πλοίο «WorldChampion» έκανε το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι της Σύρου, μετά από καταγγελίες επιβατών για τον κλιματισμό και για εργαζόμενους χωρίς γάντια. Τη στιγμή που ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη, ο κλιματισμός του πλοίου «WorldChampion» της γνωστής εταιρείας δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Επίσης, σύμφωνα με τους επιβάτες το προσωπικό του πλοίου δεν φορούσε γάντια. Όμως, οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν δύσκολη τη χρήση μάσκας και ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου έχει κριθεί απαραίτητη λόγω της «έκρηξης» των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η αντίδραση ωστόσο, του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν άμεση, μετά από τις καταγγελίες επιβατών, με αποτέλεσμα το Λιμενικό να πραγματοποιήσει έφοδο στο πλοίο, προκειμένου να επιβάλει πρόστιμα στην εταιρεία. Από τη μεριά τους, οι επιβάτες διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν τα χρήματά τους πίσω, αν και η ίδια η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια και δεν έχει βγάλει προς το παρόν ανακοίνωση.

Τα μέτρα που ισχύουν στα πλοία

Σημειώνεται πως οι επιβάτες ταξιδεύουν σε μια κρίσιμη περίοδο, με την πληρότητα των πλοίων να μην έχει αυξηθεί. Σχετικά με τον λόγο που η πληρότητα για τα πλοία παρέμεινε στο 65% και δεν αυξήθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος  εξήγησε πως «πρέπει να κρατηθούν αποστάσεις στα καθίσματα των πλοίων γιατί είναι μια μακρά διαδικασία. Ο κάθε πλους κρατάει πάνω από 3 ώρες συνήθως στα νησιά επόμενος είναι μεγάλη χρονική διάρκεια έκθεσης σε ασυμπτωματικό φορέα».

Αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν στα πλοία, όλοι οι επιβάτες θερμομετρούνται ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και τέλος, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments