Ελλάδα

Κορωνοϊός Ιπποκράτειο: Γέννησε η 39χρονη που βρέθηκε θετική στον ιό – Αρνητικό το τεστ του βρέφους

Κορωνοϊός Ιπποκράτειο: Γέννησε η 39χρονη που βρέθηκε θετική στον ιό – Αρνητικό το τεστ του βρέφους
Κορωνοϊός Ιπποκράτειο: Γέννησε η 39χρονη από τη Βέροια που βρέθηκε θετική στον ιό στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Αρνητικό είναι το τεστ του βρέφους.

Η 39χρονη έγκυος από τη Βέροια που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό γέννησε τα ξημερώματα ένα κοριτσάκι βάρους 3,2 κιλών. Το τεστ για το βρέφος  βγήκε αρνητικό και αναμένεται το δεύτερο αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου από το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ». Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών της Α’ Νεογνολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

Η 39χρονη νοσηλεύεται σε καλή κλινική κατάσταση στο «Ιπποκράτειο» και η διοίκηση του νοσοκομείου, με ανακοίνωση της, συγχαίρει το ιατρικό, μαιευτικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Β’ Μαιευτικής/Γυναικολογικής κλινικής καθώς και της Α’ Νεογνολογικής Κλινικής/ΜΕΝΝ για την άμεση, σωστή και επιστημονικά άρτια αντιμετώπιση του περιστατικού.

Τα κρούσματα χθες στη χώρα ήταν 75 και η ανησυχία των ειδικών είναι έντονη για την πορεία της επιδημίας, ενώ πριν από λίγο η κυβέρνηση ανακοίνωσε παράταση των μέτρων και επιπλέον υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τα καταστρώματα των πλοίων.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στις 2/8/2020

Σήμερα ανακοινώνουμε 75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4662, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 66.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 208 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τι λένε οι ειδικοί για το δεύτερο επιδημικό κύμα

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος σε ερώτηση για δεύτερο επιδημικό κύμα, ανέφερε ότι θα πρέπει να ανατρέξουμε στη σχετική απάντηση που έδωσε ο διεθνούς φήμης καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργικών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ Anthony Fauci. «Δεν είναι δόκιμο να συζητάμε για δεύτερο επιδημικό κύμα τη στιγμή που ουσιαστικά βρισκόμαστε στο αρχικό κύμα της πανδημίας».

«Μπορεί στη χώρα μας η επιδημιολογική καμπύλη να είναι σημαντικά καλύτερη συγκριτικά με την περασμένη άνοιξη, ωστόσο δεν φτάσαμε στο σημείο ώστε να θεωρήσουμε ότι το αρχικό επιδημικό κύμα εξαλείφθηκε. Με βάση και τη διεθνή εμπειρία, είναι σαφές ότι μια νέα έξαρση των κρουσμάτων είναι πιθανή. Για αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντική η τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής. Από αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η περαιτέρω πορεία της επιδημίας στη χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments