Πως Να

Πώς να καταλάβω ότι το ψυγείο μου δεν έχει ψύξη

Πώς να καταλάβω ότι το ψυγείο μου δεν έχει ψύξη
Ψυγείο λειτουργία: Έτσι θα μάθετε αν η συσκευή σας δουλεύει σωστά στο «πι και φι».

Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ψυγείο μιας και είναι η απαραίτητη συσκευή που λειτουργεί ως μέρος αποθήκευσης με αντλία θερμότητας, αφού χρησιμοποιείται για αποθήκευση προϊόντων, κυρίως τροφίμων.

Πολλά τρόφιμα διατηρούνται για περισσότερο χρονικό διάστημα σε ψυχρό και σκοτεινό περιβάλλον παρά έξω από αυτό. Και η κατάσταση χειροτερεύει για τις τροφές όταν έχει ζέστη, όπως το καλοκαίρι. Ένα τυπικό οικιακό ψυγείο περιλαμβάνει δύο κύριους μη συγκοινωνούντες χώρους, τη συντήρηση και την κατάψυξη. Η συντήρηση έχει χαμηλή θερμοκρασία, αλλά δεν είναι αρκετή για να παγώσει το νερό. Για αυτό προορίζεται για προϊόντα που θα καταναλωθούν εντός μιας βδομάδας ή ενός μήνα.

Από την άλλη, η κατάψυξη έχει κατά κανόνα χαμηλότερη θερμοκρασία, ώστε να μετατραπεί το νερό σε πάγο, ενώ προορίζεται για αποθήκευση προϊόντων για μήνες. Άλλα ψυγεία έχουν μηχανισμό για την παραγωγή παγοκύβων ή ψύκτη, δηλαδή βρύση κρύου νερού. Επίσης τα τελευταία χρόνια στη δυτική Ευρώπη, υπάρχουν ψυγεία τα οποία λειτουργούν με ενσωματωμένες μπαταρίες, ώστε να περιοριστεί η κατάχρηση του περιβάλλοντος, μέσω της κατάχρησης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Βέβαια, πρόκειται για συσκευή και όπως συμβαίνει πάντοτε, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαλάσει με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η ψύξη στα προϊόντα που είναι στο ψυγείο. Πολλές είναι εκείνες οι φορές που μπορεί να έχετε ανοίξει το ψυγείο και κάποια από τα τρόφιμα ίσως να μην έχουν τη σωστή ψύξη που κανονικά θα έπρεπε ή ακόμα και να έχουν χαλάσει.

Το αξιόπιστο και πιο απλό πείραμα

Συνήθως πιο ευάλωτα είναι τα τρόφιμα εκείνα που βρίσκονται κοντά στην πόρτα ή ακόμα και πάνω σε αυτή. Αυτό συμβαίνει γιατί με το συχνό «άνοιξε – κλείσε», είναι πιο επιρρεπή στη ζέστη. Και αν φυσικά έχετε στο μυαλό σας τη σκέψη ότι το ψυγείο σας δεν λειτουργεί σωστά, μπορείτε να κάνετε το παρακάτω σούπερ απλό πείραμα για να το διαπιστώσετε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το χαρτονόμισμα στην πόρτα του ψυγείου με το μισό να είναι στο εσωτερικό της ηλεκτρικής συσκευής και το άλλο μισό  να προεξέχει. Κρατήστε το χαρτονόμισμα σε αυτή τη θέση και απλά κλείστε την πόρτα. Αν το χαρτονόμισμα παραμείνει στο ψυγείο και μετά το κλείσιμο της πόρτας τότε το ψυγείο σας δουλεύει τέλεια. Αν όμως, πέσει στο πάτωμα, τότε υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αλλάξετε το λάστιχο που είναι υπεύθυνο για το σφράγισμα και τη διατήρηση της θερμοκρασίας καθώς, όπως φαίνεται από το πείραμα, δεν κάνει καλή επαφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments