Διεθνή

Στέλλα Κυριακίδου για κορωνοϊό: Ίσως στις αρχές του 2021 το εμβόλιο

Στέλλα Κυριακίδου για κορωνοϊό: Ίσως στις αρχές του 2021 το εμβόλιο
Στέλλα Κυριακίδου για κορωνοϊό: «Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα», τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου μίλησε για το φλέγον και επίκαιρο θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα τόνισε η Επίτροπος: «Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας». Επιπλέον, ανέφερε ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα».

Η Ρωσία ετοιμάζει μαζικό εμβολιασμό κατά του φονικού ιού για τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας  της Ρωσίας ετοιμάζει εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι το Gamaleya Institute, μια κρατική ερευνητική μονάδα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και ετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την καταχώρησή του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Γιατροί και δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστού, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Υγείας

«Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Μουράσκο, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως οι γιατροί και οι δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. Πηγή δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι το πρώτο πιθανό εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19 θα εξασφαλίσει την έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών τον Αύγουστο και σύντομα θα διατεθεί σε εργαζομένους υγειονομικών υπηρεσιών.

Το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια εργαζόταν επί ενός εμβολίου με βάση έναν αδενοϊό. Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία η Ρωσία προχωρά στη διάθεσή του έχει ως αποτέλεσμα κάποια δυτικά μέσα ενημέρωσης να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το εάν η Μόσχα θέτει το κύρος της ως χώρας πάνω από την επιστήμη και την ασφάλεια. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments