Video

Πρινς άγαλμα: Εγκαταστάθηκε προς τιμήν του τραγουδιστή στο Paisley Park

Πρινς άγαλμα: Εγκαταστάθηκε προς τιμήν του τραγουδιστή στο Paisley Park
Πρινς άγαλμα: Τιμώντας το διάσημο τραγούδι «Purple Rain», το άγαλμα είναι μωβ και βρίσκεται στην είσοδο του Paisley Park.

Ένα νέο άγαλμα προς τιμήν του Πρινς έχει εγκατασταθεί στο Paisley Park.

Τιμώντας το διάσημο τραγούδι «Purple Rain» του Πρινς, το άγαλμα είναι μωβ και βρίσκεται στην είσοδο του Paisley Park, όπου οι θαυμαστές του μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και να αποτίσουν φόρο τιμής στον θρύλο της ποπ μουσικής. Πρόκειται για άγαλμα, το οποίο είναι αντίγραφο του εμβληματικού «Love Symbol» του Πρινς, έχοντας ύψος πάνω από 3 μέτρα και πλάτος σχεδόν 2 μέτρα. Βρίσκεται στο στούντιο και το κτήμα του μουσικού.

Ο Αμερικανός μουσικός πρωτοεμφάνισε το «Love Symbol», το οποίο συνδυάζει τα σύμβολα του θηλυκού και αρσενικού, το 1992 μαζί με το ομώνυμο άλμπουμ. Το 1993, άλλαξε το νόμιμο όνομά του και αναφέρεται ως «Ο καλλιτέχνης που ήταν γνωστός ως Πρινς (πρίγκιπας)». Μιλώντας για τη νέα εγκατάσταση, ο εκτελεστικός διευθυντής του Paisley Park, Alan Seiffert, δήλωσε το εξής: «Η εγκατάσταση του Love Symbol είναι μια άλλη συναρπαστική στιγμή για εμάς στο Paisley Park».

Μια σημαντική μορφή της ποπ μουσικής 

«Οι προσπάθειές μας ήταν συνεχείς προκειμένου να γιορτάσουμε την κληρονομιά του Πρινς. Με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε ένα κομμάτι που παρουσιάζει αυτή την έκφραση δημιουργικότητας και ελευθερίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. O Πρινς Ρότζερς Νέλσον, ο οποίος γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 και πέθανε στις 21 Απριλίου του 2016, ευρύτερα γνωστός ως Prince, ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιό, μια σημαντική μορφή της ποπ μουσικής από την αρχή της δεκαετίας του 1980.

Ήταν γνωστός για το εκλεκτικό έργο του, τη σκηνική παρουσία του και την ευρεία φωνητική του γκάμα. Θεωρείται πρωτοπόρος του Minneapolis sound ενώ μουσική του συνδύαζε τη rock, το R&B, τη σόουλ, το funk, το hip hop, τη disco και την ψυχεδελική μουσική, την jazz και την ποπ. Στους πρώτους του δίσκους, έπαιζε ο ίδιος όλα τα μουσικά όργανα. Μεταξύ άλλων, ο Prince είχε αποστάσει συνολικά 7 Βραβεία Grammy, 4 MTV Video Music Awards και 1 Βραβείο Όσκαρ. Επειδή είχε τεράστιο φωνητικό εύρος (E2-C7), η ικανότητά του αυτή τον έχει κατατάξει ανάμεσα στους Καλύτερους Καλλιτέχνες στον Κόσμο, μετά τον Axl Rose και τη Μαράια Κάρεϊ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments