Αθλητισμός

Κίνο Κολόμ Παναθηναϊκός: Τον πλέι μέικερ της Βαλένθια εξετάζει το «τριφύλλι»

Κίνο Κολόμ Παναθηναϊκός: Τον πλέι μέικερ της Βαλένθια εξετάζει το «τριφύλλι»
Κίνο Κολόμ Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» εξετάζει μια σειρά από παίκτες για τη θέση του οργανωτή της ομάδας. Ανάμεσά τους και τον παίκτη της Βαλένθια που κατάγεται από την Ανδόρρα.

Ο Παναθηναϊκός μετά το «ναυάγιο» με τον Νίκολας Λαπροβίτολα εξετάζει μια σειρά παίκτες για τις θέσεις των γκαρντ. Ανάμεσά τους είναι και ο Κίνο Κολόμ της Βαλένθια. Ο 31χρονος περιφερειακός από την Ανδόρρα με ισπανικό διαβατήριο είναι από τους πλέον έμπειρους στα ευρωπαϊκά παρκέ, τόσο σε επίπεδο Euroleague, όσο και σε επίπεδο Eurocup.

Ο Κολόμ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα των «νυχτερίδων», ενώ το 2019 πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ με την Εθνική Ισπανίας. Να σημειώσουμε ότι στην παρούσα φάση ο πλέι μέικερ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Βαλένθια μέχρι το καλοκαίρι του 2021, όμως, η ισπανική ομάδα ψάχνει τρόπο να «σπάσει» το συμβόλαιό του. Από την πλευρά του, ο ίδιος φαίνεται να επιθυμεί την παραμονή του στη Βαλένθια, ωστόσο γνωρίζει καλά ότι με τον Μάρτιν Χέρμανσον μπροστά του δύσκολα θα βρει τον χρόνο συμμετοχής που θέλει.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ο Κολόμ σημείωσε κατά μέσο όρο 7.8 πόντους (43% δ. – 31.5% τρ. – 70.9% β.), 1.5 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ στη Euroleague. Δείτε στιγμιότυπα του στο παρακάτω βίντεο:

Ο Κίνο Κολόμ δεν είναι ο μοναδικός γκαρντ που ακούγεται για τον Παναθηναϊκό. Ανάμεσα στους παίκτες που φαίνεται να εξετάζει το «τριφύλλι», είναι ο Τζος Γκρέι. Μάλιστα, άνοιξε μεγάλη κουβέντα ότι ο Αμερικανός γκαρντ έχει ακολουθήσει τους «πράσινους» στο Instagram. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Γκρέι προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στην G-League. Ο πρώην NBAer είχε 22,5 πόντους, 7,3 ασίστ, 5,1 ριμπάουντ και 2,4 κλεψίματα ανά ματς, αριθμοί που είναι εντυπωσιακοί σε όποιο πρωτάθλημα κι αν αγωνίζεται κανείς. Άλλος παίκτης που φαίνεται να ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό είναι ο Άαρον Τζάκσον. Το sdna.gr σημειώνει ότι το βασικό μειονέκτημα των δύο παικτών είναι ότι δεν αποτελούν πολύ καλούς γνώστες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Τζάκσον, βέβαια, είχε αγωνιστεί για μία σεζόν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (συγκεκριμένα το 2017-2018) και για μερικά μικρά διαστήματα στη Φενέρμπαχτσε (2014) και την Τσιμπόνα (2016). Από την άλλη, ο Γκρέι έχει περάσει τα επαγγελματικά του χρόνια μεταξύ NBA, G-League, ενώ έχει και μια σεζόν στην Κορέα στο ενεργητικό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments