Ελλάδα

Ταινίες στην Ελλάδα: Η βελγική εφημερίδα Le Soir προτείνει εκείνες που γυρίστηκαν στη χώρα μας

Ταινίες στην Ελλάδα: Η βελγική εφημερίδα Le Soir προτείνει εκείνες που γυρίστηκαν στη χώρα μας
Ταινίες στην Ελλάδα: Αν έχετε όρεξη να ταξιδέψετε χωρίς να εγκαταλείψετε τον προσωπικό σας χώρο, μπορείτε να το κάνετε βλέποντας ένα από αυτά τα κινηματογραφικά έργα.

Αν τυχόν ψάχνετε για ταινίες με «άρωμα» Ελλάδας, τότε η βελγική εφημερίδα «Le Soir» προτείνει μερικές από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έγιναν ποτέ στη χώρα μας.

Έτσι, μπορεί ο καθένας να… ταξιδέψει σε διάφορα σημεία της Ελλάδας χωρίς καν να μετακινηθεί από το σαλόνι του, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα και αφορά εκείνους που δεν μπορούν να επισκεφθούν φημισμένους ελληνικούς προορισμούς. «Έχετε όρεξη να ταξιδέψετε χωρίς να εγκαταλείψετε το σαλόνι σας; Προορισμός η Ελλάδα, τα νησιά της, τα γαλάζια νερά της έχοντας παρέα διάσημους ηθοποιούς», αναφέρει η «Le Soir» προτείνοντας μια σειρά κλασικών φιλμ και έχοντας αναρτήσει παράλληλα και αντίστοιχα βίντεο.

Πρώτη ταινία στη λίστα είναι ο «Αλέξης Ζορμπάς» του 1964, ενώ ακολουθεί ο Τζέιμς Μποντ με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ στο φιλμ «Για τα Μάτια σου Μόνο» με μεγάλο μέρος να έχει γυριστεί στην Κέρκυρα. Στις προτάσεις της εφημερίδας βρίσκεται και «Το Απέραντο Γαλάζιο», γαλλική ταινία του Λικ Μπεσόν της οποίας γυρίσματα είχαν γίνει και στην Αμοργό. Παράλληλα, «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», γυρισμένο στην Κεφαλονιά, με τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ, αλλά και το «Mamma Mia!» με σκηνές στη Σκιάθο και τη Σκόπελο είναι μεταξύ των επιλογών της «Soir».

«Αλέξης Ζορμπάς»

Η ταινία είναι ταινία του 1964, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη με τους Άντονι Κουίν, Άλαν Μπέιτς, Ειρήνη Παππά και Σωτήρη Μουστάκα. Είναι βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Απέσπασε τρία βραβεία Όσκαρ το 1964, με σημαντικότερο το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Λίλα Κέντροβα, στο ρόλο της Μαντάμ Ορντάνς. Τη μουσική της ταινίας την οποία έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης, έγινε παγκοσμίως γνωστή.

«Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι»

Είναι αμερικανική κινηματογραφική ταινία του 2001. Πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπε Κρουζ. Η υπόθεση του ρομαντικού δράματος διαδραματίζεται στα 1942. Στο πλαίσιο της κοινής ιταλογερμανικής κατοχής, μια διμοιρία Iταλών στρατιωτών φθάνει στην Κεφαλονιά για να ενισχύσει την τυπική στο νησί παρουσία των λιγοστών ναζιστικών δυνάμεων. Tο ξέγνοιαστο μεσογειακό ταμπεραμέντο της φρουράς σύντομα θα αμβλύνει την αρχική δυσφορία των χωρικών, ενώ ένα παθιασμένο ειδύλλιο θα πλεχτεί βαθμιαία ανάμεσα στον φιλόμουσο λοχαγό των Iταλών και τη μνηστευμένη κόρη του τοπικού γιατρού.

«Για τα Μάτια σου Μόνο»

Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Τζον Γκλεν με τους Ρότζερ Μουρ, Καρόλ Μπουκέ, Τοπόλ και Τζούλιαν Γκόβερ. Ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την ανατίναξη ενός πλοίου της Ιντέλιτζενς Σέρβις κοντά στις αλβανικές ακτές και που βάζει σε κίνδυνο ένα καινούριο σύστημα κατασκοπίας.

«Mamma Mia!»

Είναι αμερικανικό και βρετανικό μιούζικαλ, παραγωγής 2008. Αποτελεί προσαρμογή του ομότιτλου μιούζικαλ του Γουέστ Εντ και του Μπρόντγουεϊ, το οποίο είναι βασισμένο στα τραγούδια του επιτυχημένου συγκροτήματος ABBA, με επιπρόσθετη μουσική σύνθεση του Μπένι Άντερσον, μέλος του συγκροτήματος. Την ταινία σκηνοθέτησε η Φιλίντα Λόιντ και πρωταγωνιστούν οι Μέριλ Στριπ στον ρόλο της Ντόνα Σέρινταν, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ και Στέλαν Σκάρσγκαρντ ως οι τρεις πιθανοί πατέρες της κόρης της Ντόνα, Σόφι, που υποδύεται η Αμάντα Σάιφρεντ.

«Το Απέραντο Γαλάζιο»

Είναι γαλλική ταινία του 1988 και αποτελεί εκτεταμένη δραματοποιημένη διασκευή της πραγματικής ιστορίας δύο φίλων δυτών οι οποίοι ήταν πρωταθλητές της ελεύθερης κατάδυσης στον 20ό αιώνα, του Ζακ Μαγιόλ (τον οποίο υποδύεται ο Ζαν Μαρκ Μπαρ) και του Έντζο Μαϊόρκα (τον οποίο υποδύεται ο Ζαν Ρενώ), και την επινοημένη για τις ανάγκες της ταινίας σχέση του Μαγιόλ με τη φίλη του Μαϊόρκα, την Τζοάνα Μπέικερ (υποδύεται η Ροζάνα Αρκέτ). Η ταινία ξεκινά με την παιδική τους ηλικία στο νησί της Αμοργού στην Ελλάδα του 1960, και ολοκληρώνεται με τον θάνατο τους στην θάλασσα της Ταορμίνα στη Σικελία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments